fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodrška razvoju preduzetništva 

Podrška razvoju preduzetništva 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomije u saradnji sa Investiciono razvojnim fondom (IRF) realizuje Programsku liniju za razvoj preduzetništva, namijenjenu mladim ljudima i potencijalnim preduzetnicima da krenu u preduzetničke vode.

Iz Ministarstva ekonomije je saopšteno da je linija namijenjena i postojećim preduzećima koja posluju do godinu da unaprijede svoje poslovanje kroz određene mjere nefinansijske i finansijske podrške.

Poziv je otvoren do 30. septembra do 15 sati.

“Osnovni cilj programa je podrška razvoju preduzetništva kroz osnivanje novih i podsticanje daljeg rasta postojećih malih i srednjih preduzeća, kroz otvaranje novih radnih mjesta kroz podsticanje preduzetništva i započinjanja sopstvenog biznisa”, navodi se u pozivu.

Ciljevi programa se odnose i na stimulisanje inovativnosti i kreativnosti mladih, kao i podsticanje daljeg rasta postojećih malih i srednjih preduzeća (MSP).

Pravo učešća imaju pojedinci, odnosno potencijalni preduzetnici i postojeća preduzeća koja posluju najduže godinu od objavljivanja javnog poziva.

Obrazac prijave može se preuzeti sa sajta Ministarstva ekonomije ili u prostorijama Direkcije za saradnju sa biznis zajednicom.

Podnosioci prijave, potpisane i/ili pečatirane sa svim pratećim obrascima i dokumentacijom, podnose lično ili preporučenom poštom sa naznakom: prijava na javni poziv za razvoj preduzetništva u ovoj godini na adresu Ministarstva ekonomije, Direkcije za saradnju sa biznis zajednicom.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...