fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodrška Vlade za održivi razvoj i bolji život građana

Podrška Vlade za održivi razvoj i bolji život građana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će podržavati razvoj Tuzi kako bi bila prosperitetna i održiva lokalna samouprava, saopštio je premijer Duško Marković.

On je čestitao je građanima i lokalnom rukovodstvu prvi Dan opštine Tuzi i naglasio značaj nastavka realizacije započetih kapitalnih projekata.

Martković je, kako je saošteno iz njegovog Kabineta, poručio da će se sagledati mogućnosti da se drugi projekti, od interesa za lokalnu upravu i stanovništvo Tuzi, nađu u kapitalnom budžetu za narednu godinu.

Marković i čelnici Opštine su zajednički konstatovali značaj daljeg razvoja infrastrukture, kako putne tako i sveukupne društvene.

“Čelnici Tuzi su naglasili važnost i potrebu izrade detaljnih urbanističkih planova koji su uslov za nastavak procesa legalizacije, ali i osnov za realizaciju brojnih najavljenih investicija, prije svega iz dijaspore”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je konstatovano da Crna Gora svoju budućnost gradi na tradicionalnom suživotu i razumijevanju različitosti.

“Upravo u tom kontekstu Vlada očekuje da se i u Tuzima i na svakom drugom prostoru poštuju državni simboli, jer se na taj način čuva sklad, ugled i dostojanstvo Crne Gore i svih njenih građana”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije