fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodstaći pitanje uspostavljanja avio-linije sa Azerbejdžanom

Podstaći pitanje uspostavljanja avio-linije sa Azerbejdžanom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Azerbejdžan bi na nivou vlada trebalo da u narednom periodu razmotre i podstaknu pitanja uspostavljanja direktne avio-linije i međusobnog ukidanja viza, ocijenili su predsjednici dvije države, Milo Đukanović i Ilham Aliyev.

Sagovornici su ocijenili da dvije zemlje gaje snažno prijateljstvo, koje zajedno sa odličnim ekonomskim i političkim odnosima čini temelj daljeg jačanja i produbljivanja saradnje, naročito u oblastima turizma i energetike, i potencijalno trgovine i transporta.

Đukanović se, kao je saopšteno iz njegovog Kabineta, sastao sa Aliyevim, tokom učešća na Globalnom Baku forumu.

Aliyev je kazao da Crna Gora i Azerbejdžan već godinama uspješno sarađuju i unaprjeđuju odnose.

„Mnogo toga smo napravili zajedno i čeka nas puno toga u budućnosti“, ocijenio je Aliyev.

On smatra da je uspješna realizacija projekata kao što je Portonovi, rezultat visokog stepena povjerenja koje postoji na najvišem i svim drugim nivoima vlasti.

„Posebna pažnja u predstojećem periodu biće posvećena jačanju saradnje u oblasti energetike, kroz realizaciju projekta Jadransko-jonskog gasovoda“, navodi se u saopštenju.

Đukanović je zahvalio na podršci Azerbejdžana da ovaj projekat bude uključen u sistem finansiranja postojećeg gasovoda TAP, što je od značaja za cijeli region.

Đukanović je uputio poziv Aliyevu da posjeti Crnu Goru, što je prihvaćeno sa zadovoljstvom. Predsjednici su razgovarali i o aktuelnim regionalnim pitanjima.

Najčitanije