fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpisan ugovor o izgradnji Zain parka

Potpisan ugovor o izgradnji Zain parka

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Generalni direktor kompanije Zain property development, Moosa Al Raisi i izvršna direktorica podgoričke firme Novi volvox, Mila Milović, potpisali su danas ugovor o izgradnji rezidencijalnog kompleksa Zain Park, koji će se graditi u Podgorici u naselju Zagorič.

Al Raisi je na konferenciji za novinare, na kojoj je ozvaničen početak projekta vrijednog oko šest miliona EUR, kazao da su sa cijelom tom pričom počeli prje više godina kada su prvi put posjetili Crnu Goru.

“Tada smo došli na ideju da bi bilo divno da investiramo u vašu prelijepu državu. Uključeni smo u posao sa nekretninama već godinama, jer je naša kompanija veoma uspješan investitor i razvija višestruke komercijalne i rezidencijalne građevinske projekte u Omanu”, kazao je Al Raisi.

Zain park će biti prva crnogorska investicija firme Zain property development, koja je osnovana u Omanu 2008. godine kao porodično preduzeće. Procjenjuje se da će izgradnja naselja trajati 18 do 20 mjeseci.

Al Raisi je rekao da su se predstavnici kompanije sastali sa članovima crnogorske Vlade, ministarstava finansija i održivog razvoja i turizma i Glavnog grada Podgorica, koji su podržali čitavi projekat i ideju.

“Uz njihovu podršku počeli smo projekat od nule i nekoliko godina kasnije evo nas ovdje da zvanično obilježimo početak projekta koji dosta obećava”, poručio je Al Raisi.

On je objasnio da su Zain park u Podgorici zamislili kao novi način modernog života i da su željeli da bude drugačiji od ostalih rezidencijalnih projekata koji postoje u gradu.

“U okviru dvije godine bićete u mogućnosti da budete vlasnici predivne vile sa tri spavaće sobe sa privatnim dvorištem za nekih 156 hiljada EUR, ili, ako više volite manji apartman, već po cijeni od 42 hiljade EUR po jedinici. Mogli biste i da budete vlasnici penthausa sa privatnim ulazom sa pogledom na predivnu centralnu zelenu zonu”, rekao je Al Raisi.

Prema njegovim riječima, kompaniji je u razvoju ideje pomoć pružio tim u Crnoj Gori, iz studija Synthesis, sa kojom su zajedno osmislili buduće rezidencijalne objekte Zain parka.

“On je zamišljen kao koncept koji pruža luksuz koji možete sebi da priuštite”, naveo je Al Raisi.

Investitor planira da ponudi konkurentne cijene za kupovinu nekretnina u okviru Zain parka, u skladu sa svojim poslovnim konceptom takovanog “pristupačnog luksuza”.

Osim prednosti same lokacije i blizine centra grada, budućim stanarima Zain parka na raspolaganju će biti i dodatne povoljnosti u vidu čuvara, zasebnih ulaza u stanove, privatnog dvorišta i parkinga i naprednog sistema održavanja.

Zain park će se prostirati na preko pet hiljada metara kvadratnih i predviđa izgradnju četiri stambena bloka sa ukupno 50 raspoloživih rezidencijalnih jedinica.

Stambeni blokovi će biti raspoređeni po obodu naselja, dok je njegov centralni dio predviđen za zelenu površinu i sadržaje koji omogućavaju različite aktivnosti na otvorenom.

Investitor je sklopio ugovor o kupoprodaji nepokretnosti sa državom u aprilu 2017. godine, kojim je kupio 9,7 hiljada metara kvadratnih zemljišta na toj lokaciji i u međuvremenu izmirio obaveze vezane i za dobijanje građevinske dozvole za izgradnju vila.

Najčitanije