fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPoreska policija efikasniji mehanizam za otkrivanje poreskih prevara

Poreska policija efikasniji mehanizam za otkrivanje poreskih prevara

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Osnivanjem sektora poreske policije uspostaviće se efikasniji mehanizam Poreske uprave (PU) u dijelu otkrivanja poreskih prevara, utaja i ostalih krivičnih djela u oblasti privrednog prometa, saopšteno je na sastanku njenih predstavnika i italijanskog ambasadora Luce Zeliolia.

Direktor PU Miomir M. Mugoša je, na sastanku u Ambasadi Italije u Podgorici, kazao da će se poreska policija uspostaviti nakon obezbjeđivanja zakonskih, organizacionih i logističkih uslova, kojima će se omogućiti samostalno sprovođenje izviđajnih radnji te organizacione cjeline.

“PU je već inicirala izmjenu zakonskog okvira, u prvom redu Zakona o poreskoj administraciji, čime će se definisati nadležnosti te organizacione cjeline i omogućiti njeno funkcionisanje u punom kapacitetu”, rekao je Mugoša.

Predstavnici Finansijske policije Italije, koji su prisustvovali sastanku, imali su priliku da se upoznaju sa planovima PU za osnivanje sektora poreske policije.

Tokom sastanka je dogovoren okvir buduće uzajamne saradnje, kroz razmjenu iskustava, obuke i edukaciju zbog jačanja administrativnih kapaciteta PU u toj oblasti, imajući u vidu da će Poreska uprava za poresku policiju odabrati najstručniji kadar sa stručnim znanjem za sprovođenje aktivnosti koje su u nadležnosti poreske policije, kao i da Finansijska policija Italije temelji dugogodišnju tradiciju institucionalnog razvoja.

Predstavnici nadležnih organa Italije kazali su tokom sastanka da su na raspolaganju Poreskoj upravi, u smislu uspostavljanja saradnje, ugošćavanja crnogorske delegacije u Italiji i mogućnosti obuke crnogorskog kadra.

Najčitanije

amscg, stanje na putevima

Putevi uglavnom suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, saopštili...