fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPoreski dug moći će da plate imovinom

Poreski dug moći će da plate imovinom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poreski obveznici koji nijesu u mogućnosti da redovno izmiruju dospjele obaveze poreski dug moći će da plate imovinom, predviđeno je Uredbom koju je danas donijela Vlada.

„Na ovaj način se izbjegava blokada računa poreskim obveznicima i omogućuje im se nastavak poslovanja. Istovremeno se postiže efikasnija naplata poreza i stvaraju uslovi da poreski obveznici urednije izmiruju buduće poreske obaveze“, saopšteno je iz Vladine Službe za odnose sa javnošću.

Vlada je donijela i Odluku o donošenju izmjena i dopuna Prostorno – urbanističkog plana (PUP) Opštine Pljevlja.

„Izmjene i dopune se odnose na prostor koji obuhvata ovjerene rezerve uglja Pljevaljskog basena, doistraženi dio rezervi uglja Ljuće – Šumanskog basena i istražno-eksploatacioni prostor ležišta uglja Glisnica“, navodi se u saopštenju.

Izradom izmjena i dopuna PUP-a su, kako se dodaje, integralno sagledani i analizirani svi elementi namjene i organizacije korišćenja prostora, čime su stvoreni uslovi za izgradnju i podsticanje daljeg razvoja šireg područja.

„Obezbijeđeni su uslovi za valorizaciju tog prostora uz poštovanje smjernica koje proizilaze iz zakonske regulative i svih dokumenata koji se odnose na zaštitu prirode i kulturnog nasljeđa“, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je donijela Akcioni plan za unaprijeđenje poslovnog ambijenta (u izabranim oblastima).

U skladu sa metodologijom izvještavanja Svjetske banke o lakoći poslovanja (Doing Business), kako je saopšteno, prepoznat je prostor za napredovanjem u okviru pet indikatora, gdje postoje mogućnosti za sprovođenje daljih reformi u kontekstu unapređenja ukupnog poslovnog okruženja u Crnoj Gori.

„Izrađena je analiza pozicije Crne Gore za pet indikatora, sa akcionim planom za unaprijeđenje poslovnog ambijenta u oblastima započinjanje biznisa, dobijanje građevinske dozvole, dobijanje priključka za električnu energiju, registrovanje nepokretnosti i plaćanje poreza“, navodi se u saopštenju.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...