fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPorez vraćen funkcionerima CBCG

Porez vraćen funkcionerima CBCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Povraćaj poreza na zarade za prošlu godinu od ministara iz oblasti ekonomije i funkcionera Centralne banke (CBCG) imali su jedino guverner, viceguverneri i izvršni direktor tog regulatora, pokazuju prošlogodišnji imovinski kartoni koji su objavljeni na sajtu Agencije za antikorupciju.

Najviša godišnja osnovica za plaćanje poreza i doprinosa na zarade utvrđuje se godišnje i po pravilu je veća od 50 hiljada EUR, piše Pobjeda.

Najviše poreza i doprinosa na zarade je u prošloj godini za 2017. vraćeno viceguverneru Nikoli Fabrisu, 6,66 hiljada EUR. Njegova plata se kretala od 3,64 hiljade do 4,2 hiljade EUR.

Fabris je imao i najveći prihod iz članstva u radnim tijelima, izvođenja nastave, mentorstva – ukupno 20 hiljada EUR. On ima ukupno 26 hiljada EUR depozita i 71 hiljadu EUR kredita.

Guverneru Radoju Žugiću je u prošloj godini vraćeno 5,49 hiljada EUR preplaćenih dažbina na zarade. Njegova plata se kretala od 3,58 hiljada do 4,36 hiljada EUR, zavisno od mjeseca. Od drugih prihoda i članstva u radnim tijelima prihodovao je ukupno 6,2 hiljade EUR. Žugić nema kredita, a njegovi ukupni depoziti su 90,5 hiljada EUR.

I generalnom direktoru CBCG, Radojici Luburiću je Poreska uprava vratila preplaćenih 2,09 hiljada EUR dažbina na platu. Njegova zarada je u prošloj godini bila 2,63 hiljade EUR, a od članstva u radnim tijelima je ukupno zaradio 6,29 hiljada EUR. Nije prijavio ni kredite ni štednju.

Viceguverner Miodrag Radonjić zarađuje mjesečno od 2,69 hiljada do 3,99 hiljada EUR, zavisno od mjeseca i sudeći prema kartonu nema drugih primanja, kredita, ni depozita.

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar poljoprivrede, Milutin Simović mjesečno je prošle godine zarađivao 1,74 hiljade EUR, a od učešća u radnim tijelima 6,42 hiljade EUR godišnje. Nema štednju u bankama, ali ima kredit od 127 hiljada EUR.

Plata njegovog kolege za regionalni razvoj Rafeta Husovića kretala se do 1,61 hiljadu EUR. Po imovinskom kartonu nema ni drugih primanja, niti kredita i depozita.

Ministar finansija Darko Radunović mjesečno zarađuje 1,68 hiljada EUR, a kao član Savjeta za finansijsku stabilnost zaradio je šest hiljada EUR godišnje. Ima stambeni kredit od 223 hiljade EUR i 20 hiljada EUR štednje.

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić ima platu od 1,46 hiljade EUR, od članstva u radnim tijelima 4,56 hiljada EUR godišnje i stambeni kredit od 110 hiljada EUR.

U kreditu od 50 hiljada EUR je i ministar saobraćaja Osman Nurković, čija je plata 1,64 hiljade EUR, dok je od članstva u radnim tijelima zaradio ukupno 4,56 hiljada EUR. Nije prijavio štednju.

Ministar turizma Pavle Radulović mjesečno zarađuje 1,48 hiljada EUR, a od članstva u radnim tijelima je ukupno zaradio 4,56 hiljada EUR. Nema kredita i prijavljuje 35 hiljada EUR depozita.

Najčitanije