fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPoruke iz Feda spustile indekse

Poruke iz Feda spustile indekse

Njujork, (MINA-BUSINESS) – Indeksi na Wall Streetu pali su sa rekordnih nivoa, nakon tri dana rasta, jer su poslije poruka predsjednika Feda Jeromea Powella splasnule nade da bi centralna banka do kraja godine mogla smanjiti kamatne stope.

Dow Jones oslabio je 162 boda ili 0,61 odsto, na 26.430 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,75 odsto, na 2.923 boda, a Nasdaq indeks 0,57 odsto, na 8.049 bodova.

Nakon što su prethodnih dana dostizali rekordne nivoe, indeksi su u srijedu pali jer su ulagače razočarale poruke američke centralne banke.

Nakon dvodnevne sjednice, Fed je, kao što se očekivalo, kamatne stope ostavio nepromijenjene. No, predsjednik Feda Powell kazao je da bi slabljenje inflacije u ovoj godini mogla biti samo posljedica prolaznih činilaca.

„Smatramo da su naši politički stavovi u ovom trenutku prikladni, ne vidimo nikakvog razloga za promjene u bilo kojem smjeru“, kazao je Powell.

On je poručio i da se rast privrede nastavlja, da je tržište rada i dalje snažno i da bi inflacija mogla porasti dok se ciklus rasta privrede bliži desetoj godini.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije