fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPoskupljenje vekne hljeba uticaće na standard građana

Poskupljenje vekne hljeba uticaće na standard građana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poskupljenje vekne hljeba najvećih pekarskih proizvođača, deset centi u prosjeku, u prethodnih nekoliko dana još više će uticati na ionako bijedan standard građana Crne Gore, ocijenila je odbornica Građanskog pokreta URA u Podgorici, Marija Radulović.

Ona je navela da poskupljenje pokazuje debakl Vladine socijalne politike i da će to biti novi udar na novčanike građana i na plate koje se godinama nijesu povećavale.

„Za razliku od plata, cijene osnovnih namirnica neophodnih za egzistenciju i statistički su rasle. Tako su cijene hrane u prva tri mjeseca ove godine porasle 2,8 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period“, navela je Radulović u saopštenju.

Prema njenim riječima, taj trend rasta se sigurno nastavlja i u narednim mjesecima.

„Imamo potpuno posrnuće Vladine socijalne politike, jer cijene namirnica i usluga iz godine u godine rastu, a plate miruju“, rekla je Radulović.

Iako bi, kako je saopštila, plate sada u Crnoj Gori porasle simbolično za nekoliko odsto, ne bi značajno porastao i standard, jer je on već dodatno narušavan u prethodnim godinama niskim zaradama.

„Premijer Duško Marković se hvali da raste ekonomija svake godine za blizu pet odsto. Pitamo ga osjećaju li taj rast građani. Gdje su rezultati rada Vlade u oblasti socijalne politike“, pitala je Radulović.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...