fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpisan ugovor za izgradnju žičare na skijalištu Žarski

Potpisan ugovor za izgradnju žičare na skijalištu Žarski

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Vlade i podgoričke kompanije Novi Volvoks potpisali su danas ugovor o izradi idejnog rješenja glavnog projekta i izgradnji šestosjedne isklopive žičare Z4 na skijalištu Žarski u Mojkovcu, po principu projektuj i izgradi.

Vlada će, kako je saopšteno iz Službe za odnose s javnošću, u realizaciju tog strateškog projekta uložiti devet miliona EUR u cilju nastavka valorizacije turističkih potencijala i poboljšanja životnog standarda građana, naročito na sjeveru.

„Glavni projektant i proizvođač opreme koja će biti montirana na lokalitetu Žarski je italijanska kompanija Leitner, jedan od najvećih proizvođača žičara u svijetu“, kazali su iz Vlade.

Kvalitet i standard koji Leitner primjenjuje u svojim projektima prepoznati su u svim državama, tako da se njene žičare danas nalaze na najatraktivnijim svjetskim skijalištima.

„Rok za završetak izrade idejnog rješenja isklopive šestosjedne žičare je dva mjeseca od dana potpisivanja ugovora, a izrade glavnog projekta četiri mjeseca od prihvatanja idejnog rješenja“, navodi se u saopštenju.

Rok za završetak izgradnje žičare i ski staza je godinu od uvođenja izvođača u posao.

Najčitanije

Broj putnika u Podgorici 45 odsto veći nego 2019. godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Aerodrom Podgorica je od 1. januara do 21. aprila opslužio skoro...