fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpuno spajanje u drugoj polovini naredne godine

Potpuno spajanje u drugoj polovini naredne godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorska komercijalna banka (CKB) i Societe Generale Montenegro banka, sada Podgorička, trebalo bi u potpunosti da se spoje u drugoj polovini naredne godine, kada će nastati jaka finansijska institucija u smislu kapitala i likvidnosti, potpuno posvećena svojim klijentima.

Glavni izvršni direktor CKB-a, Pal Kovacs, rekao je da je u procesu spajanja dvije banke učestvovalo između 200 i 300 eksperata i menadžera u Parizu, Budimpešti, Podgorici i Beogradu.

„Nakon ove akvizicije, CKB, kao dio OTP grupe, ima vrlo ambiciozne aspiracije i planove. Želimo da zadržimo i čak povećamo i poboljšamo svoju poziciju uglednog lidera na tržištu i univerzalne banke sa vrlo stabilnim potencijalom za rast, održivom profitabilnošću i jakim kapitalom i likvidnošću“, kazao je Kovacs na konferenciji za novinare.

CKB je Sosiete Generale banku Montenegro kupila za 35,63 miliona EUR.

Kovacs je rekao da će se, u periodu dok se banke potpuno ne spoje, fokusirati na to da zadrže poslovanje i dovedu do poboljšanja u svim segmentima obje banke.

„Za nas je važno da klijenti ne osjete nikakav negativan uticaj ovog procesa, već samo pozitivne efekte. Tokom procesa integracije, klijenti Podgoričke banke neće imati potrebu ništa da urade i ništa da promijene. Sve klijente ćemo obavijestiti na vrijeme o potrebnim koracima i neće biti nikakvih neugodnosti za njih“, poručio je Kovacs.

Prema njegovim riječima, izazov za novu upravu će biti da kombinuje jake timove obje banke.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...