fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotrebna održiva valorizacija prirodnih potencijala

Potrebna održiva valorizacija prirodnih potencijala

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Održiva valorizacija prirodnih potencijala u cilju ostvarivanja ekonomskog rasta nesporna je potreba i osnov za dostizanje većeg životnog standarda, ocijenio je potpredsjednik Vlade, Milutin Simović i dodao da rast mora biti održiv i zelen.

On je na dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji Zeleni dani 2019 – ostvarivanje potencijala za zeleni rast, kazao da je zeleni rast jedan od najvažnijih pitanja 21. vijeka.

“Zeleni rast podrazumijeva postizanje ekonomskog rasta i razvoja uz istovremeno osiguranje obnavljanja prirodnih resursa koji su nam itekako potrebni. Ohrabren sam činjenicom da je riječ koja se najviše ponavlja upravo rast. Moramo da rastemo održivo i zeleno”, poručio je Simović.

On je na konferenciji koju su organizovali Vlada, Privredna komora (PKCG) i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) kazao da Crna Gora obaveze koje preuzima u međunarodnim organizacijama i asocijacijama doživljava kao doprinos koji se želi i mora dati za bezbjednu, sigurnu, održivu, zdravu i zelenu planetu Zemlju.

“Sve to moramo raditi uz svakodnevno inoviranje formule koja će nam obezbijediti rast i održivi razvoj, uvećanje životnog standarda i ukupnog prosperiteta svih naših građana”, kazao je Simović.

Održiva valorizacija prirodnih potencijala u cilju ostvarivanja ekonomskog rasta nesporna je, kako je rekao, potreba svih zemalja, a posebno zemalja u razvoju, za dostizanje ostalih brojnih ciljeva održivog razvoja, tehnološkog napretka, prozivodnje i potrošnje, održive infrastrukture, inovacija, kvalitetnog obrazovanja i zdravlja, rodne ravnopravnosti i kvalitetnog vodosnabdijevanja.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...