fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPoziv za prijave na konkurs Za svako dobro

Poziv za prijave na konkurs Za svako dobro

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski Telekom raspisao je šesti put konkurs Za svako dobro, putem kojeg dodjeljuje donacije za društveno odgovorne projekte u ukupnom iznosu od 30 hiljada EUR.

„Za donacije mogu aplicirati sve nevladine organizacije registrovane u Crnoj Gori sa projektima od posebne važnosti za zajednicu, u čijem sprovođenju se primjenjuju digitalne tehnologije“, navodi se u saopštenju kompanije.

Konkurs je otvoren do 4. oktobra.

“Telekom dodjeljuje sredstva za realizaciju u maksimalnom iznosu do deset hiljada EUR po projektu za najmanje dva projekta i sredstva u maksimalnom iznosu do deset hiljada EUR za razvoj i realizaciju jednog idejnog rješenja”, objašnjeno je u saopštenju.

Novina u ovogodišnjem konkursu je što će biti podržan i razvoj digitalnog idejnog rješenja čija su primjena i ciljevi u skladu sa prioritetima konkursa.

„I ove godine oblasti podrške su obrazovanje i kultura, zaštita životne sredine i inkluzija osjetljivih grupa i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo“, dodaje se u saopštenju.

PR Crnogorskog Telekoma, Matija Otašević, rekao je da kompanija već pet godina podržava projekte koji doprinose dobrobiti zajednice, a u čijoj se realizaciji primjenjuju digitalne tehnologije.

„Naša želja je da svi u Crnoj Gori imaju pristup digitalnim servisima i uslugama, bez obzira ko su, šta rade i gdje žive – odnosno da budu dio svijeta novih mogućnosti. Nadamo se da će nas novine koje uvodimo sve zajedno inspirisati da stremimo dalje, razmišljamo šire, a na taj način i društvu pružimo više“, poručio je Otašević.

On je pozvao građane da iskoriste mogućnost i glasaju onlajn za inicijativu za koju misle da će najviše doprinijeti dobrobiti zajednice, jer će njihovi glasovi odlučiti o dodjeli donacija za dva projekta.

Dvije donacije za podršku realizaciji projekta biće dodijeljene na osnovu rezultata glasanja on lajn zajednice, dok će odluku o dodjeli donacije za razvoj jednog idejnog rješenja donijeti Ekspertska komisija koju čine predstavnici Telekoma.

Najčitanije