fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPredložili povećanje cijena taksi prevoza

Predložili povećanje cijena taksi prevoza

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Strukovni sindikat taksista Crne Gore (SSTCG) predložio je povećanje donje granice cijena za kilometar vožnje i čekanje po satu.

Odlukom o taksi prevozu predloženo je da vožnja po kilometru u prvoj tarifi bude u rasponu od 40 centi do jednog EUR, a Strukovni sindikat traži da bude u rasponu od 50 centi do jednog EUR, prenosi Dan.

Preduzetnici traže i da se poveća cijena noćne vožnje 20 odsto. Sekretarijat za saobraćaj je predložio da cijena noćne vožnje bude u rasponu od 40 centi do jednog EUR, što je za sindikat taksista malo.

Potpredsjednik SSTCG, Vesko Bjelić kazao je da bi realna cijena za noćnu vožnju bila 60 centi.

“Oni su za noćnu vožnju stavili raspon od 40 centi do jednog EUR i sa time nijesu ništa uradili. U Kotoru i Tivtu donja granica je 1,8 EUR, a mi i dalje i sa ovim predloženim cijenama ostajemo najeftiniji grad. Imamo obaveze prema državi, a da bi mogli da opstanemo na tržištu mi smo prinuđeni da podignemo cijene”, rekao je Bjelić.

On je dodao da očekuju da će uskoro opet da se poveća cijena goriva i to je još jedan od razloga.

Preduzetnici su predložili i da se koriguje i cijena po kilometru kada je u pitanju treća tarifa, odnosno vožnja van grada. Odlukom je predvidiđeno da kilometar vožnje van grada bude u raspone od 30 centi do jednog EUR, dok preduzetnici predlažu da ona bude od 50 centi do 90 centi.

Strukovni sindikat taksista predložio je i da se poveća donja granica čekanja po satu. Odlukom o taksi prevozu čekanje po jednom satu precizirano je u rasponu od pet do deset EUR. Međutim, preduzetnici traže da umjesto pet donja granica bude šest EUR.

Predstavnici sindikata saglasni su da cijene starta bude one koje je predložio Sekretarijat za saobraćaj, a to je u rasponu od 40 centi do jednog EUR.

Pored promjena cijena usluga preduzetnici su predložili i još nekoliko sugestija. Oni traže da se program organizovanja auto-taksi prevoza na teritoriji Glavnog grada tekuće godine.

Strukovni sindikat taksista je predložio i da se koriguje član 17 odluke o taksi prevozu koji precizira gdje taksi preduzetnik može preuzeti putnike.

“Taksi prevoznik se može zaustaviti i izvan taksi stajališta do deset minuta, ako mu to uslovi saobraćaja dozvoljavaju, radi čekanja i preuzimanja stranke”, piše u dopisu koji je Strukovni sindikat taksista uputio Sekretarijatu za saobraćaj.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu