fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPredložili Vladi da raskine koncesioni ugovor

Predložili Vladi da raskine koncesioni ugovor

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava za šume predložila je Vladi da pokrene postupak za raskid koncesionog ugovora sa pljevaljskom kompanijom „Vektra Jakić“, jer koncesionar, između ostalog, nije u predviđenim rokovima platio koncesionu naknadu od 2,44 miliona EUR.

„S obzirom na to da koncesionar u kontinuitetu krši odredbe ugovora o davanju koncesija, odnosno prava na korišćenje, uzgoj i zaštitu šuma i izgradnju i održavanje šumskih saobraćajnica, kao i činjenicu da ne postoji mogućnost otklanjanja štetnih posljedica koje su nastupile, predlažemo da se on raskine“, navodi se u dokumentu u koji je agencija Mina-business imala uvid.

Iz Uprave za šume su, u dokumentu koji je u petak upućen Vladi, podsjetili da je ugovor o davanju koncesija zaključen u aprilu 2007. godine.

Predstavnici Uprave tvrde da je „Vektra Jakić“ prekršila ugovor, jer nije blagovremeno i u planiranim rokovima izmirila koncesionu naknadu od 2,44 miliona EUR.

Oni su podsjetili da predmetno potraživanje nije bilo obuhvaćeno ugovorom o reprogramu poreskih potraživanja, koji je „Vektra Jakić“ zaključila sa Poreskom upravom.

Koncesionar je, kako tvrde u Upravi za šume, u kontinuitetu kršio odredbe ugovora koje su se odnosile na izgradnju i održavanje šumskih saobraćajnica, kao i na zaštitu i uzgoj šuma u koncesionom području.

Najčitanije