fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPredmet vraćen Osnovnom sudu na ponovno odlučivanje

Predmet vraćen Osnovnom sudu na ponovno odlučivanje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Viši sud je ukinuo odluku Osnovnog, na osnovu koje je bivša viceguvernera Centralne banke (CBCG), Irena Radović, nezakonito smijenjena sa te funkcije, potvrdili su predstavnici Višeg suda.

Oni su dodali da će predmet biti vraćen na ponovno suđenje Osnovnom sudu, piše Dan.

Osnovni sud je u februaru presudio da je Skupština prošle godine nezakonito smijenila Radović na predlog guvernera Radoja Žugića. Tom prilikom je advokat Radović, Siniša Gazivoda, kazao da je presuda Osnovnog suda potvrdila njihov stav da je Savjet CBCG uspio da obmane poslanike netačnim podacima.

On u utorak nije htio da komentariše odluku suda, jer je, kako je rekao, nije ni dobio.

„Iz informacija koje sam vidio u medijima, Viši sud je presudu poslao u Osnovni u petak. Predmet bi trebalo da je stigao, ali nije. Presudu ne mogu komentarisati dok ne vidim obrazloženje“, objasnio je Gazivoda.

Osim što je za sadržaj presude saznala prvo iz medija, Radović je morala da čeka na nju dva mjeseca. Naime, Viši sud je presudu donio 7. maja.

Listu su tada iz Višeg suda kazali da presudu još nijesu dostavili strankama zato što se radi o složenom predmetu, te da u tom slučaju priprema predmeta i izrada odluka zahtijevaju više vremena.

Žugić je u februaru, dva dana prije presude Osnovnog suda, parlamentu predložio da se aktuelni član Savjeta CBCG Zorica Кalezić imenuje za viceguvernerku, ali njegov predlog još nije bio razmatran.

Najčitanije