fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavili ponudu za postsezonu i novogodišnje praznike

Predstavili ponudu za postsezonu i novogodišnje praznike

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Turistička organizacija Opštine Tivat predstavila je turističku ponudu grada na Međunarodnom sajmu turizma Lorist u Novom Sadu, sa akcentom na promociji aktuelne ponude za period postsezone i tokom novogodišnjih praznika.

Iz TO Tivat saopšteno je da tržište Vojvodine, kao i cijele Srbije, predstavlja tradicionalno važno emitivno tržište za Opštinu Tivat, ali i cjelokupnu Crnu Goru, s obzirom na to da se najviše dolazaka i noćenja ostvaruje upravo sa ovog tržišta.

“Ove godine, akcenat u prezentaciji ponude grada je stavljen na promociji aktuelne turističke ponude za period postsezone, ponudi tokom novogodišnjih praznika, ali i predstavljanju turističke ponude za narednu sezonu”, navodi se u saopštenju.

Direktorka TO Opštine Tivat, Gabrijela Glavočić, kazala je da je turističko predstavljanje ponude grada Tivta u Novom Sadu uvijek inspirativno, s obzirom na to da je neprestano vođeno invacijama.

“Kako Tivat konstantno ima sadržaja za kvalitetno osmišljen boravak svakog gosta, ubrzo ćemo postati i vrlo prepoznata cjelogodišnja destinacija, što je poseban izazov za sve predstavnike cjelokupne turističke privrede grada”, navela je Glavočić.

Opština Tivat bilježi prosperitetan rast za prvih devet mjeseci i to sa 11 odsto u dolascima i 13 odsto u noćenjima, za sve vidove smještaja, u odnosu na isti period prošle godine.

Predstavnici TOT-a, kao i hotelske grupacije HTP Mimoza su tokom sajma, koji je trajao do subote, realizovali više konstruktivnih sastanaka na privrednom forumu koji je organizovala Privredna komora Vojvodine.

Štand Tivta je posjetio i ambasador Meksika u Srbiji Marco Antonio Garcia Blanco, koji je kazao da je zainteresovan da dođe i bude gost grada u cilju kreiranja najadekvatnijeg modaliteta saradnje u približavanju dvije destinacije.

On je naveo da meksički visokoplatežni turisti nijesu dovoljno informisani o ponudi grada Tivta, koja, prema njegovim riječima, značajno prednjači u odnosu na ostale crnogorske gradove, te ima resurse koji mogu zadovoljiti zahtjeve i potrebe takvog posjetioca.

Sajam turizma Lorist je, prema procjenama organizatora, okupio više od 30 hiljada posjetilaca, 450 firmi iz zemlje i inostranstva, institucija i organizacija iz 20 zemalja i 700 predstavnika medija.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...