fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavili zimsku ponudu u Beogradu

Predstavili zimsku ponudu u Beogradu

Beograd, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Nacionalna turistička organizacija (NTO) i Skijališta Crne Gore predstavili su zimsku turističku ponudu Crne Gore na beogradskom sajmu ExpoZim.

Ponuda je predstavljena u sklopu promocije magazina Hello! Travel: Montenegro Ski Winter Wild Beauty.

Ambasador Crne Gore u Srbiji, Tarzan Milošević, smatra da će ulaganja koja je Vlada imala u prethodnom periodu moći da se valorizuju u punom kapacitetu, prenosi Infobiro.

“Novi potencijali koje imamo u Kolašinu, te ono što se istovremeno radi u Bijelom Polju i Mojkovcu su izuzetan izazov za sve ljude koji žele da iskoriste ono što su potencijali Bjelasice i Durmitora“, kazao je Milošević.

On je dodao da vjeruje da će ovakve prezentacije pozvati nove turiste i da će Crna Gora imati mnogo više gostiju nego prošle godine.

„Crna Gora se ističe svojim gostoprimstvom, kvalitetom ponude koju ima i istovremeno kvalitetnim i izazovnim stazama. U svakom slučaju, ovo što imamo je teško naći na nekom drugom mjestu”, poručio je Milošević.

Državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Damir Davidović, smatra da je to jedna od prvih materijalizacija politike promocije onoga što se dešava na sjeveru Crne Gore, kada su posrijedi realizacije kapitalnih projekata.

“Imali smo priliku da čujemo direktora Skijališta koji kaže da je ukupna vrijednost oko 140 miliona EUR, koja treba da bude realizovana u naredne dvije ili tri godine i da je preko 60 odsto te vrijednosti već ugovoreno i realizuje se. Znači, mi ne pričamo o nekim idejama, pričamo o onome što se svaki dan dešava na terenu”, naveo je Davidović.

On je kazao da je na sjeveru Crne Gore mnogo urađeno kada je riječ o infrastrukturi.

“Naredne jeseni imaćemo i auto-put. Vi ćete imati situaciju da projekat, o kojem smo govorili, bude takva vrsta ponude da od trenutka kada sletite na aerodrom u Podgorici za nekih 40 minuta imate mogućnost da budete u hotelu i na skijalištu. Nama je važno da te procese ne prate samo infrastrukturne investicije“, rekao je Davidović.

On je dodao da postoji sve veće interesovanje lokalnog stanovništva za turizam. U posljednjih 18 mjeseci upetostručen je broj seoskih domaćinstava, a pokrenuta je i kampanja „Dobro, bolje, domaće“, koja promoviše domaću gastronomiju i poljoprivredne proizvode Crne Gore.

Sjever Crne Gore, prema njegovim riječima, ima netaknutu prirodu, što predstavlja poseban kvalitet koji treba staviti u turističku ponudu.

“Vjerujem da je ovo samo prvi korak. Srbija je značajno emitivno tržište za Crnu Goru, posebno kada govorimo o ljetnjoj turističkoj sezoni, ali i kada je zimska sezona u pitanju. Vjerujemo da ćemo sa ovim projektom i sa činjenicom da ćemo dva ili tri puta u naredne dvije godine povećati broj smještajnih jedinica u kvalitetnom hotelskom smještaju od četiri i pet zvjezdica, imati neke od najeminentnijih svjetskih brendova na sjeveru Crne Gore”, saopštio je Davidović.

Državna sekretarka Ministarstva turizma Srbije, Renata Pindžo, kazala je da se u tom resoru raduju uspjesima iz regiona.

“Nijesmo konkurenti. Imamo komplementarni turistički proizvod, čak i u situaciji kada je riječ o promociji postojećih i budućih projekata u planinskim centrima Crne Gore. Nama treba da budu ciljevi najveća svjetska tržišta poput kineskog, indijskog i američkog, odnosno da oni koji dolaze u ove krajeve ne dolaze u jednu već u više destinacija”, rekla je Pindžo.

Beogradski sajam ExpoZim okuplja najveće proizvođače, uvoznike, distributere i servisere zimske sportske opreme za profesionalce i rekreativce, zastupnike vrhunskih svetskih brendova, zimske turističke centre i skijališta, vodeće turističke agencije, hotele i odmarališta.

Najčitanije