fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPrema nalogu Kneževića nezakonito držali tri miliona EUR

Prema nalogu Kneževića nezakonito držali tri miliona EUR

Podgorica, (MINA) – Zamjenica glavnog specijalnog tužioca, Lidija Vukčević, podigla je optužnicu protiv Duška Kneževića, bivšeg izvršnog direktora Atlas banke Marka Nikolića i direktorke sektora platnog prometa te banke, Dijane Zečević zbog malverzacija kojom su Aerodromi Crne Gore oštećeni za tri miliona EUR, saznaje Pobjeda.

Na optužnici se našlo i pravno lice Atlas banke koje je nezakonitim poslovanjem Kneževića, Nikolića i Zečević steklo protivpravnu imovinsku korist od tri miliona EUR.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva, Knežević se tereti da je svoje službenike Nikolića i Zečević podstrekavao na zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, odnosno da prisvoje novčac Aerodroma nakon isteka oročenja depozita.

Prema navodima optužnice, Nikolić i Zečević sumnjiče se da su od 11. avgusta do početka decembra prošle godine, mimo zakonskih ovlašćenja, nakon isteka oročenja sredstava, zadržali depozite preduzeća Aerodromi Crne Gore u iznosu od tri miliona eura, iako je uprava Aerodroma u više navrata pismeno tražila prebacivanje novca na račun preduzeća

Navodi se da se stav tužilaštva temelji na vještačenjima i dokazima kao što su dopisi Aerodroma Crne Gore Atlas banci, elektronska korespondencija između Kneževića, Nikolića i Zečević koji su se našli na optuženičkoj klupi.

Specijalno tužilaštvo utvrdilo je da je Knežević uporno sprečavao ovlašćene službenike Atlas banke da ispune nalog Aerodroma Crne Gore.

Prema saznanjima Pobjede, JP Aerodromi su u julu 2016. godine u Atlas banci oročili 3 miliona EUR depozita na godinu. Poslije isteka tog roka, menadžment Aerodroma je isti iznos oročio na još godinu, a oročenje depozita isteklo je 11. avgusta prošle godine, kada su i počele ozbiljne priče da je Atlas banka u velikim problemima.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije