fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPrihodi pet odsto veći

Prihodi pet odsto veći

Budva, (MINA-BUSINESS) – Hotel Avala Resort&Villas ove godine je ostvario 85,5 hiljada noćenja, što je skoro identično prošlogodišnjem rezultatu, dok su mu prihodi porasli pet odsto, saopštio je njegov generalni menadžer Nemanja Kuljić.

On je kazao da je u strukturi gostiju hotela, koji posluje u okviru kompanije Beppler&Jacobson Montenegro, bilo deset odsto onih iz Njemačke, devet odsto iz Velike Britanije, šest odsto iz Izraela, dok je zabilježen mali pad turista iz Skandinavije, a rast onih iz Rusije, sa devet odsto na 11 odsto.

“Kako polako ulazimo u postsezonu, možemo rezimirati rezultate ostvarene u ljetnjoj. Iako je na početku vladao određeni skepticizam u pogledu njene uspješnosti, vjerujem da se dokazalo da nije bio opravdan i da su svi crnogorski hoteli visoke kategorije ostvarili dobre rezultate“, rekao je Kuljić.

On smatra da je narednu sezonu potrebno veoma pažljivo osmisliti, prije svega zbog otvaranja tržista Turske i Grčke i njihovih „all inclusive“ hotela i ponude.

Kuljić je dodao da je hotel Avala i u periodu kišne predsezone ostvario dobre rezultate, prije svega zahvaljujući organizaciji velikih događaja, ali i konferencijskim kapacitetima hotela u MICE segmentu ponude.

“Ove godine su u hotel Avala uložena značajna sredsva u cilju povećanja stepena zadovoljstva naših gostiju, a sa obogaćivanjem sadržaja i daljim ulaganjima ćemo nastaviti odmah nakon završetka sezone“, saopštio je Kuljić.

On je naveo da vjeruje da je za dobar rezultat koji hotel ostvaruje, pored jedinstvene lokacije, zaslužan i kontinuitet poslovanja i povjerenje koje je izgradio kao domaćin najvećim svjetskim i evropskim agencijama i tour operatorima.

Kuljić je saopštio da je najviše žalbi bilo na gužve u saobraćaju, posebno iz pravca dva aerodroma, tivatskog i podgoričkog.

“Kako smo svjesni da se problem u saobraćaju ne može riješiti u kratkom roku i da je veoma teško saobraćajnom infrastrukturom ispratiti ubrzan razvoj destinacije i države, treba poraditi na valorizaciji prevoza morskim putem – na čemu se već počelo raditi“, rekao je Kuljić.

On je podsjetio i na izazove, odnosno probleme u vezi radne snage, što je opasnost za destinaciju u cjelini.

„Upravo od rješavanja tog pitanja, kroz kvalitet servisa, zavisi i imidž same destinacije u cjelini“, zaključio je Kuljić.

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...