fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrilagoditi ponudu francuskom tržištu

Prilagoditi ponudu francuskom tržištu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnu Goru je u prošloj godini posjetilo oko 78 hiljada francuskih turista, koji sve više pokazuju interesovanje za aktivni odmor i prirodu, pri čemu su turistički poslenici zainteresovani da prilagode ponudu tržištu Francuske, ocijenjeno je u Privrednoj komori (PKCG).

Potpredsjednik PKCG, Ivan Saveljić, kazao je da je, prema podacima Monstata, prošle godine u Crnoj Gori boravilo 77,08 hiljada francuskih turista, koji su ostvarili 388,69 hiljada noćenja. To je u odnosu na 2017. godinu rast broja turista od 27 odsto, a noćenja 34 odsto.

“Turisti iz Francuske čine 3,7 odsto ukupnog broja stranih turista koji su posjetili Crnu Goru.
Prosječan broj dana boravka iznosi 5,04”, rekao je Saveljić na okruglom stolu o atraktivnosti turizma Crne Gore na francuskom tržištu.

Na okruglom stolu, čiji su organizatori PKCG i Udruženje francusko-crnogorskih preduzeća (UFCP), saopšteno je da lista turoperatora i agencija koje imaju u ponudi Crnu Goru raste i trenutno ih je 14.

“Crna Gora je atraktivna investiciona destinacija zbog političke i makroekonomske stabilnosti, konkurentnog poreskog sistema i niza finansijskih podsticaja”, ocijenio je Saveljić.

Prema njegovim riječima, francuski turisti u Crnoj Gori pokazuju interesovanje za takozvani “aktivni odmor” i posebno su zainteresovani za netaknutu prirodu crnogorskog sjevera, naročito ljeti.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije