fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDržavne institucije da objave kompletnu dokumentaciju o prodaji EPCG

Državne institucije da objave kompletnu dokumentaciju o prodaji EPCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Mreža za afirmaicju nevladinog sektora (MANS) pozvala je Vladu, Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte, Ministarstvo ekonomije i Komisiju za hartije od vrijednosti da bez odlaganja objave svu relevantnu dokumentaciju koja se tiče procesa privatizacije Elektroprivrede (EPCG).

“Osim prodaje Telekoma, pokazuje se da je i u slučaju prodaje EPCG dio ‘kolača’ otišao takozvanim posrednicima za koje javnost do sada nije znala, ali i da ti posrednici imaju veoma bliske veze sa visokim državnim funkcionerima”, kazali su iz MANS-a.

Iz MANS-a su od Savjeta za privatizaciju zatražili da učini javnim sve ponude za kupovinu državnih akcija EPCG, uključujući i kompletnu dokumentaciju koja se odnosi na žalbe koje su nakon odluke da se kompanija proda A2A, uputile ruska kompanija Inter Rao i grčki konzoricijum Golden Energy One Holdings i Public Power Corporation.

“Ruska kompanija se žalila da im je ponuda neosnovano odbijena i da je A2A u ovom poslu favorizovan. To su tvrdili i iz grčkog konzorcijuma, ali su prije sudskog postupka povukli svoju tužbu”, podsjetili su iz MANS-a.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije