fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMrdović: Što prije naplatiti dugovanja Vektre Jakić

Mrdović: Što prije naplatiti dugovanja Vektre Jakić

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nadležni organi morali bi najhitnije da naplate dugovanja kompanije Vektra Jakić za poreze i koncesije, umjesto što se njenom vlasniku omogućava da bez ikakve odgovornosti krši zakone Crne Gore, ocijenili su iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Koordinator programa za javne finansije u MANS-u, Ines Mrdović, kazala je da je veoma zabrinjavajuće što Poreska uprava (PU) još ništa ne preduzima kako bi naplatila dug pljevaljske kompanije od blizu deset miliona EUR, posebno imajući u vidu da javne finansije zemlje tonu sve dublje.

“Štaviše, vlasniku Vektre Jakić, Draganu Brkoviću, se omogućava da u najvišem zakonodavnom domu govori o koncesionom ugovoru i razlozima zbog kojih ne plaća obaveze državi, te da demonstrira drskost privilegovanog biznismena, kojem se godinama gleda kroz prste”, navela je Mrdović u saopštenju.

Ona je rekla da je upravo tome u petak svjedočila kompletna crnogorska javnost kada je u Skupštini, na posebnoj sjednici odbora za ekonomiju i poljoprivredu, uopšte i razgovarano o smanjenju dugova pljevaljske kompanije, čime je pokazana slabost državnih institucija.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...