fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPrivremena mjera u korist Vektra Boke

Privremena mjera u korist Vektra Boke

Podgorica, (MINA-BUSINESSS) – Privredni sud donio je privremenu mjeru kojom je zabranio Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom da
onemogući Vektra Boku da koristi četiri plaže u Herceg Novom, pišu Vijesti.

„Privremenom mjerom se zabranjuje Morskom dobru da ometa Vektra Boku u reorganizaciji da nesmetano koristi kupališta hotela Plaža, Tamaris i Igalo, kao i kupališta Žanjic, po osnovu ugovora o korišćenju od 1. avgusta 2009. godine“, navodi se u rješenju Privrednog suda.

Mjera je donijeta nakon prigovora Vektra Boke u kojoj se, nakon stečaja, sprovodi plan reorganizacije.

Morsko dobro je raskinulo ugovor sa Vektra Bokom o zakupu četiri plaže, koje je ta firma dobila na koncesiju na 20 godina, uz obrazloženje da se ne poštuju zakonske i ugovorene obaveze.

To je urađeno u formi izjave koju je Morsko dobro uputilo Vektra Boki 1. jula. Ugovorom o zakupu, međutim, nije predviđena mogućnost raskida ugovora izjavom.

Privremena mjera, koju je donio Privredni sud, trajaće do pravosnažnog okončanja postupka po tužbi koju je Vektra Boka dužna da pokrene u roku od 15 dana od prijema rješenja, kako bi se utvrdilo da li je ugovor o korišćenju morskog dobra „na snazi“.

Pitanje raskida ugovora o korišćenju četiri plaže u Herceg Novom u julu je u parlamentu pokrenuo nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović, koji je, tokom diskusije sa ministrom održivog razvoja i turizma Pavlom Radulovićem, upozorio da je ugovor između Morskog dobra i Vektra Boke nezakonito raskinut i da bi to moglo prouzrokovati ogromnu štetu po državu.

Radulović je tada rekao da ugovor nije nezakonito raskinut, već da ugovoreni uslovi nijesu poštovani.
(kraj) nar

Najčitanije

Donirana sportska oprema OŠ ”Milorad Musa Burzan”

Podgorica, (MINA) - Crnogorski olimpijski komitet (COK), kompanije One i Sport Vision, uz podršku...