fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProdaju liniju za pripremu duvana iz DKP-a

Prodaju liniju za pripremu duvana iz DKP-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo finansija pozvalo je zainteresovane da učestvuju na javnom nadmetanju za prodaju linije za pripremu duvana COMAS, koja se nalazi u staroj fabrici Duvanskog kombinata Podgorica (DKP).

Početna cijena linije za pripremu duvana COMAS, koja je u državnoj svojini i proizvedena je 1994. godine, iznosi 937,46 hiljada EUR.

Prodaja te linije će se obaviti usmenim javnim nadmetanjem u prostorijama Ministarstva finansija, 14. februara u deset sati.

„Pravo učešća imaju podnosioci prijava, odnosno sva preduzeća, preduzetnici i građani, koji uplate depozit u iznosu od pet odsto od početne cijene predmeta prodaje“, navodi se u javnom pozivu.

Postupak javnog nadmetanja se završava ako nijedan od učesnika ni na treći poziv ne ponudi veću cijenu od do tada ponuđene. U tom slučaju, kupcem se proglašava učesnik koji je prvi ponudio najveću postignutu cijenu.

Uslovi za održavanje javnog nadmetanja ispuniće se ukoliko u određeno vrijeme makar jedan učesnik ponudi iznos početne cijene za predmet prodaje. Učesnik koji ponudi najveću cijenu biće proglašen kupcem, a njegova ponuda prihvaćena.

Kupac je dužan da kupoprodajnu cijenu za liniju uplati u roku od osam dana od javnog nadmetanja.

Kupac je dužan da sa Vladom zaključi ugovor o kupoprodaji u roku od osam dana od obavljene uplate.

Ukoliko kupac ne uplati novac ili ne zaključi ugovor o kupoprodaji u predviđenim rokovima, gubi pravo na povraćaj depozita, a prodavac ima pravo da ugovor zaključi sa drugim ponuđačem, koji je ponudio drugu najveću cijenu.

Pravo na povraćaj depozita gubi potencijalni kupac koji se prijavi za učešće na javnom nadmetanju, a na njega ne dođe.

Uplaćeni depozit biće vraćen učesnicima koji ne budu proglašeni kupcem, u roku od osam dana od javnog nadmetanja. Depoziti izabranog ponuđača se zadržava i uračunava u kupoprodajnu cijenu.

Troškovi poreza na promet padaju u cjelosti na teret kupca. Ponuđena linija se prodaje po principu ‘viđeno-kupljeno’ i neće se primati ni prihvatati nikakva reklamacija koja se odnosi na kvalitet i ostale karakteristike.

Kupac je obavezan da liniju za pripremu duvana definitivno preuzme i izveze iz kruga stare fabrike DKP-a najkasnije u roku od 30 dana od uplate kupoprodajne cijene. Ukoliko je ne preuzme, gubi pravo na povraćaj uplaćenog depozita.

Zainteresovani mogu pogledati liniju od 4. do 11. februara, od deset do 14 sati, u staroj fabrici DKP-a.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...