fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProdužen privremeni status za pet mHE

Produžen privremeni status za pet mHE

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Regulatorna agencija za energetiku (RAE) produžila je privremeni status povlašćenog proizvođača struje andrijevačkim kompanijama Small Hydro Power Plant Kutska i Small Hydro Power Plant Mojanska, za ukupno pet malih hidroelektrana (mHE).

Riječ je o mHE Kutska 1, Kutska 2, Mojanska 1, Mojanska 2 i Mojanska 3, kojim je status produžen do 12. juna naredne godine, prenose Dnevne novine.

Status privremenog povlašćenog proizvođača električne energije, prema registru RAE, trenutno ima 12 firmi kojima pripada 14 mHE, solarna elektrana u Danilovgradu i vjetroelektrana Možura.

RAE je na posljednjoj sjednici utvrdila i da Agencija za stanovanje iz Podgorice ispunjava uslove za izdavanje licence za upravljanje komunalnim otpadnim vodama, tačnije za crpljenje, odvoz i zbrinjavanje otpadnih voda iz septičkih jama.

“Licenca se izdaje na period od tri godine i važi od 4. decembra ove do 4. decembra 2022”, navodi se u odluci RAE, koja je usvojila i zahtjev kotorske kompanije SMN TRANSPORTI za izmjenu licence za obavljanje djelatnosti transporta naftnih derivata i tečnog naftnog gasa drumskim transportnim sredstvima.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...