fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryProdužen ugovor o zakupu Solane 

Produžen ugovor o zakupu Solane 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalnim parkovima Crne Gore (NPCG) produžen je ugovor o zakupu ulcinjske Solane „Bajo Sekulić“ na još godinu.

Iz NPCG su najavili da će, u tom pravcu, pripremiti predlog programa upravljanja za naredni jednogodišnji period u cilju zaštite biodiverziteta Parka prirode ulcinjske Solane.

„NPCG će oslanjajući se na sopstvene kapacitete i iskustva i u skladu sa dobrim evropskim praksama, nastaviti da realizuje aktivnosti u cilju zaštite biodiverziteta tog jedinstvenog područja i vještačkog ekosistema“, navodi se u saopštenju.

Te aktivnosti će se, kako je objašnjeno, realizovati u koordinaciji sa resornim Ministarstvom, Opštinom Ulcinj, preporukama Savjetodavnog tijela za Solanu, kao i u saradnji sa domaćim i međunarodnim ekspertima, institucijama i organizacijama koje se bave očuvanjem prirodnih vrijednosti.

Upravljanje prostorom ulcinjske Solane je odlukom Vlade u avgustu 2015. godine povjereno Nacionalnim parkovima.

NPCG i ulcinjska Solana u stečaju su zaključili treći aneks ugovora o zakupu, čime se produžava ugovor o zakupu na period od godinu, odnosno od 24. avgusta ove godine.

Aneks ugovora zaključili su direktor NPCG Elvir Klica i stečajni upravnik Solane, Žarko Ostojić.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...