fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryProizvođačima isplaćena polovina novca

Proizvođačima isplaćena polovina novca

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Novi duvanski kombinat Podgorica (NDKP) isplatio je proizvođačima polovinu novca iz ovogodišnjeg otkupa duvana, saopštio je predsjednik podgoričkog Udruženja proizvođača duvana, Hamdija Ljujković.

“Otkup je počeo 4. decembra i završen je. Isplaćeno nam je 50 odsto sredstava, a sa direktorkom NDKP-a Savkom Darmanović sam dogovorio da će nam ostatak isplatiti nakon Nove godine”, kazao je Ljujković Pobjedi.

On je podsjetio da je stari Duvanski kombinat (DKP) kasnio sa isplatom duvana i po godinu.

“Zadovoljan sam dosadašnjom saradnjom sa upravom NDKP-a, posebno sa direktoricom koja se založila za skraćenje roka isplate i povećanje otkupne cijene”, rekao je Ljujković.

On je dodao da se ove godine kilogram duvana plaćao 15 centi više, odnosno 2,25 EUR za A klasu i dva EUR za B klasu.

Ljujković je saopštio da su novi vlasnici ranije povećali otkupnu cijenu 15 centi, tako da je ukupno povećanje 30 centi u odnosu na cijenu koju je plaćao DKP. On je naveo i da je NDKP obezbijedio besplatno sjeme proizvođačima.

“Darmanović je kazala da će pokušati da nam nađe bolje sjeme duvana, jer se ovo dosadašnje nije baš pokazalo”, rekao je Ljujković.

On je kazao da očekuje da se vrate stari proizvođači, zbog povećanja otkupne cijene duvana i naredne godine.

Ugovor o dokapitalizaciji NDKP-a u februaru 2016. godine potpisali su predstavnici Vlade i Glavnog grada sa investitorom kompanijom BMJ Industries iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Najčitanije