fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProizvodnja u nikšićkom Metalcu ponovo odložena

Proizvodnja u nikšićkom Metalcu ponovo odložena

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Proizvodnja u nikšićkoj fabrici Metalac, koja posluje u okviru matične češke firme Termochem, danas nije počela, iako je to ranije najavljeno iz uprave, niti je zaposlenima isplaćen preostali dio oktobarske plate.

Predstavnici radnika su kazali da im je iz uprave saopšteno da bi proizvodnja u fabrici trebalo da počne u četvrtak.

“Ne znamo šta se dešava i zbog toga pozivamo vlasnika i upravu Metalca da nam kažu hoće li ova situacija biti pozitivno riješena. Tražimo da nam se uprava direktno obrati, a ne da o stanju u fabrici saznajemo iz medija. Željeli bismo da Metalac posjeti i predsjednik nikšićke Opštine Veselin Grbović”, naveli su radnici.

Direktor Metalca Termochem, Živorad Krsmanović, potvrdio je da u fabrici nije počela proizvodnja, kao i da zaposlenima nije isplaćena zarada, kako je bilo najavljeno prošle sedmice.

“Pokušavam da obezbijedim nužna sredstva i nadam se da ću do četvrtka uspjeti”, saopštio je Krsmanović.

On je kašnjenje početka proizvodnje i isplate dijela oktobarske zarade, ranije obrazložio problemima u naplati potraživanja i kašnjenju u isporukama.

Kašnjenje naplate potraživanja, kako je naveo Krsmanović, uslovljeno je praznicima koji se u Evropi slave u drugoj polovini decembra, a u Crnoj Gori do polovine januara.

On je ranije saopštio da ugovorenog posla ima i da će uraditi sve što je u njihovoj moći da prevaziđu nastalu situaciju.

Metalac, koji je bio zatvoren do avgusta 2016. godine, kupila je češka kompanija Termochem, pokrenula proizvodnju, otvorila vrata tržišta i uposlila oko 100 radnika.

Najčitanije

putevi crna gora

Putevi mjestimično mokri i klizavi

Podgorica, (MINA) – U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po mjestimično mokrim...