fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPromocija turističke ponude Crne Gore u Parizu

Promocija turističke ponude Crne Gore u Parizu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstavila je na događaju za medije City Breaks u Parizu destinacijsku turističku ponudu Crne Gore, koja je sve atraktivnija Francuzima.

Predstavnici NTO su, u okviru tematske medijske radionice, održali B2B sastanke sa predstavnicima najznačanijih francuskih medija, koje su upoznali sa prirodnim i kulturnim resursima ovog podneblja, jedinstvenim lokalitetima, saobraćajnom povezanošću zemalja, kao i najznačajnim investicijama.

“Poslovna radionica okupila je predstavnike preko 50 francuskih medija kao što su Tour Hebdo, Le Figaro, Elle, Grazia, GEO, Easy Voyage, Marie France, Meet&Travel, The Lady Jersey, ursofrench.fr, tourmag.com i nous paris.fr”, navodi se u saopštenju.

Crna Gora je, kako su kazali, sve atraktivnija turistička destinacija za francusko tržište. Za Crnu Goru je posebno značajno to što Francuzi dolaze tokom cijele godine, a značajan je i broj francuskih turista koji posjećuju sjever države.

Tokom ove godine bilježi se rast sa tog tržišta. Od početka godine do kraja avgusta u Crnoj Gori je u kolektivnom smještaju boravilo 9,3 odsto više turista iz Francuske koji su ostvarili 5,7 odsto više noćenja.

U strukturi turističkog prometa tokom osam mjeseci ove godine turisti iz Francuske učestvovali su sa 6,3 odsto u dolascima stranih gostiju, odnosno 8,1 odsto u broju noćenja. Francuski turisti nalaze se na trećem mjestu u strukturi ostvarenih noćenja stranih turista.

City Breaks radionica koju organizuje Baltus Communications agencija za odnose s javnošću i marketing jedna je od najbolje posjećenih u Francuskoj i Holandiji.

Radionica je prilika da se u jednom danu uspostavi saradnja sa novinskim agencijama, novinarima, blogerima i fotografima, u cilju promocije destinacije i crnogorskih gradova.

Na radionici je učestvovalo oko 100 agencija specijalizovanih za turizam i putovanja.

Najčitanije