fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProširuju spektar cloud usluga

Proširuju spektar cloud usluga

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski Telekom i Microsoft od danas proširuju spektar cloud usluga za srednju i istočnu Evropu, čime kompanijama koje koriste platformu Microsoft Azure i usluge Dynamics 365 i Office 365 omogućavaju bržu i lakšu isporuku sadržaja potrošačima i krajnjim korisnicima.

„Cilj Telekoma je da, kao pokretač procesa digitalne transformacije, korisnicima omogući da što jednostavnije pređu na tehnologiju koja će im olakšati upravljanje sadržajem i smanjiti troškove IT operacija 30 do 50 odsto“, navodi se u saopštenju.

Crnogorski Telekom je, kao dio Deutsche Telekom grupe, uključen u globalno partnerstvo sa kompanijom Microsoft, koje ima za cilj promociju cloud tehnologija i inovacija u Evropi.

Telekom je u prethodne dvije godine u saradnji sa Microsoftom strateški razvijao uslugu Office 365 za biznis korisnike u Crnoj Gori, kako bi im omogućio da poboljšaju produktivnost u firmi, ali i svakodnevnu saradnju sa klijentima.

Direktor sektora za poslovne korisnike u Crnogorskom Telekomu, Predrag Perković, kazao je da je ta kompanija kao provajder Microsoftovih cloud servisa u Crnoj Gori posvećen razvoju inovacija u sektoru biznisa i da pomaže digitalnu transformaciju malih i srednjih preduzeća.

„Cloud rješenja pomažu kompanijama da efikasnije upravljaju i razvijaju svoje poslovanje. U kombinaciji sa novim standardizovanim uslugama omogućićemo našim korisnicima da iskoriste potencijal Microsoftovih oblaka na mnogo jednostavniji i brži način, uz velike uštede u poslovanju“, rekao je Perković.

On je dodao da Telekom istovremeno Microsoftove proizvode i usluge dopunjuje sopstvenim naprednim bezbjednosnim standardima, tako da poslovni korisnici, osim što mogu lakše da sarađuju i dijele informacije unutar i izvan organizacije, imaju zaštitu od neželjene pošte, virusa, pokušaja krađe identiteta, zlonamjernih veza i ostalih prijetnji.

Predsjednik Microsofta za srednju i istočnu Evropu, Philippe Rogge, saopštio je da partnerstvo sa Deutsche Telekomom pokazuje posvećenost Microsofta ovom regionu i dijelu Evrope.

„Predstavljajući digitalne inovacije, pružamo priliku preduzećima da oslobode kreativnost i otvore nove mogućnosti za rast. Stvaranjem bogatog poslovnog ekosistema i pružanjem cloud ekspertize na najbolji način odgovaramo na ogromnu potražnju za digitalnom transformacijom koju zatičemo na tržištu“, kazao je Rogge.

Iz Telekoma su naveli da je ova inicijativa nastavak strateškog partnerstva sa Microsoftom, sklopljenog prošle godine, dok su novi servisi dostupni u devet evropskih zemalja – Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Grčkoj.

Najčitanije