fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječan oktobarski račun 27,51 EUR

Prosječan oktobarski račun 27,51 EUR

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Prosječan oktobarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 27,51 EUR, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

“Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 19,04 EUR, dok je najveća prošlog mjeseca očitana u Nikšiću, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 32,17 EUR”, navodi se u saopštenju.

Čak 66,8 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 EUR, od 30 do 50 EUR 20,1 odsto potrošača, od 50 do 100 EUR 11,5 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 EUR očitana kod 1,6 odsto kupaca.

“Oktobarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 57,4 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 204,28 hiljada kupaca”, rekli su iz EPCG.

Domaćinstva su u oktobru potrošila 85,7 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je 7,2 odsto manje u odnosu na septembar, odnosno 0,6 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom prošlogodišnjeg oktobra.

Iz EPCG su podsjetili da su 1. oktobra pokrenuli sedmi ciklus akcije Podijelimo teret, namijenjen svim kupcima iz kategorije domaćinstva koji duguju za utrošenu električnu energiju.

“Podijelimo teret 7 trajaće do 31. decembra. Sva domaćinstva kojima ističu sporazumi iz akcije Podijelimo teret 5, kao i sva nova domaćinstva koja žele da se priključe, svoje obaveze mogu izmiriti po izuzetno povoljnim uslovima”, dodali su iz EPCG.

Akciji se mogu priključiti kupci iz kategorije domaćinstva uz neophodan uslov da su izmirili posljednja tri računa, ili imaju kumulativnu uplatu koja pokriva taj iznos.

Domaćinstva koja se priključe akciji Podijelimo teret 7, stiču pravo na brojne povoljnosti – otplatu prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 EUR, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje sporazum, obustavu obračuna zatezne kamate.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...