fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryProsječan račun 34 EUR

Prosječan račun 34 EUR

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Prosječan martovski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 34,14 EUR, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

“Domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 18,03 EUR, dok je najveća prosječna potrošnja u martu očitana u Tivtu, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 43,13 EUR”, dodaje se u saopštenju.

Čak 60 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 EUR, a od 30 do 50 EUR njih 18,4 odsto.

“Od 50 do 100 EUR vrijedan račun dobiće 17,6 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 EUR očitana samo kod četiri odsto kupaca”, navodi se u saopštenju.

Martovske račune, umanjene za iznos popusta za redovne platiše, dobiće 53,6 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 188,28 hiljada kupaca.

Domaćinstva su u martu potrošila 105,76 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je devet odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u februaru, odnosno 12,8 odsto manje u odnosu na ostvarenje tokom prošlogodišnjeg marta.

Iz EPCG su podsjetili da priređuju nagradnu igru Zlatni tim – uhvati ritam, za članove Zlatnog tima.

“Svi potrošači iz kategorije domaćinstva čije je stanje duga za utrošenu električnu energiju 31. januara bilo nula EUR, automatski su postali članovi Zlatnog tima. Članstvo u Zlatnom timu, pored učešća u nagradnoj igri, podrazumijeva i popust od 13 odsto na stavku aktivna energija na računima za električnu energiju”, dodaje se u saopštenju.

Kada se jednom postane član Zlatnog tima, da bi se taj status zadržao, potrebno je redovno izmirivati račune za utrošenu električnu energiju.

Preostala su još tri kola nagradne igre, a nagradni fond čini po 150 umanjenja od 50 EUR na računima za električnu energiju.

“U svim ciklusima, 150 umanjenja od 50 EUR izvlačiće se iz dvije baze. Prvu bazu čine svi članovi Zlatnog tima i njima se dodjeljuje 110 umanjenja. Drugu bazu čine svi članovi Zlatnog tima koji su ujedno i korisnici računa Elektronski račun”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije