fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryProsječan račun u maju skoro 31 EUR

Prosječan račun u maju skoro 31 EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječan majski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 30,89 EUR, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

Iz EPCG su kazali da domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 20,92 EUR, dok je najveća očitana u Kotoru, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 37,65 EUR.

“Čak 62,12 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 EUR, od 30 do 50 EUR njih 20,6 odsto, od 50 do 100 EUR 14,7 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 EUR očitana samo kod 2,5 odsto kupaca”, navodi se u saopštenju.

Majske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 54 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 190,2 hiljada kupaca.

Iz EPCG su saopštili da su domaćinstva u maju potrošila 95,04 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je 5,3 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u aprilu, odnosno 12,6 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom prošlogodišnjeg maja.

Iz kompanije su podsjetili da u drugoj polovini juna priređuju nagradnu igru Zlatni tim – uhvati ritam 2, za potrošače iz kategorije domaćinstva, koji su članovi Zlatnog tima.

“Svi potrošači iz kategorije domaćinstva, koji su članovi Zlatnog tima, u prilici su da osvoje jednu od nagrada iz bogatog nagradnog fonda kojeg čine automobil Citroen C-ELYSEE, kao i 150 umanjenja od 50 EUR na računima za utrošenu električnu energiju”, objasnili su iz EPCG.

Iz kompanije su podsjetili da je od januara do juna u toku bio prvi dio nagradne igre Zlatni tim uhvati ritam, koja se realizovala u pet kola.

“Nagradni fond sastojao se od automobila Opel Astra Enjoy i 750 umajenja od 50 EUR na računima za utrošenu električu energiu”, dodali sui z EPCG.

Izvlačenje dobitnika petog, poslednjeg kola nagradne igre, zakazano je za srijedu.

Najčitanije