Prosječan račun za januar 47,62 EUR

116
foto: EPCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječan januarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 47,62 EUR, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

“Domaćinstva u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 24,69 EUR, dok je najveća prosječna potrošnja očitana u Tivtu, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 62,95 EUR”, navodi se u saopštenju.

Račun vrijedan preko 150 EUR dobiće 4,39 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 EUR očitana kod 7,02 odsto kupaca.

Iz EPCG su kazali da će januarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiti čak 55,4 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 194,13 hiljada kupaca.

Domaćinstva su u januaru potrošila 145,73 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je 10,5 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u decembru prošle godine.

Potrošnja je u januara bila 14 odsto veća u odnosu na ostvarenu tokom istog mjeseca prošle godine.

Iz EPCG su podsjetili da ta kompanija priređuje nagradnu igru Zlatni tim – Uhvati ritam, od 15. januara do 31. maja, za članove Zlatnog tima.

“Svi potrošači iz kategorije domaćinstva čije je stanje duga za utrošenu električnu energiju 31. januara bilo nula EUR, automatski su postali članovi Zlatnog tima. Članstvo u Zlatnom timu, pored učešća u nagradnoj igri, podrazumijeva i popust od 13 odsto na stavku Aktivna energija na računima za električnu energiju”, navodi se u saopštenju.

Nagradna igra realizuje se u pet ciklusa, od kojih je prvi završen 31. januara, a dobitnici automobila Opel Astra 4DR Enjoy i 150 umanjenja od 50 EUR na računu za električnu energiju znaće se 20. februara, kada će u Nikšiću biti organizovano javno izvlačenje za prvo kolo.

“Kada se jednom postane član Zlatnog tima, da bi se taj status zadržao, potrebno je redovno izmirivati račune za utrošenu električnu energiju. Od drugog do petog kola, nagradni fond čini po 150 umanjenja od 50 EUR na računima za električnu energiju”, precizirali su iz EPCG.

U svim ciklusima, 150 umanjenja od 50 EUR izvlačiće se iz dvije baze. Prvu bazu čine svi članovi Zlatnog tima i njima se dodjeljuje 110 umanjenja. Drugu bazu čine svi članovi Zlatnog tima koji su ujedno i korisnici računa Elektronski račun.