fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPuškar: Knežević je uzrok propasti Atlas banke

Puškar: Knežević je uzrok propasti Atlas banke

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pokušaj odbjeglog bankara, Duška Kneževića, da prevari Kaspiju koristeći Atlas banku nanio je štetu reputaciji Crne Gore kao investicione destinacije, banci koja je morala platiti u njegovo ime, štedišama, kao i ugledu bankarskog sistema, saopštio je biznismen Esad Puškar.

Puškar, koji je Kneževića upoznao sa timom azerbejdžanske kompanije Kaspia, kazao je u intervjuu Pobjedi da je pokušaj Kneževića da prevari kompaniju Kaspia koristeći Atlas banku bio stvarni uzrok propasti te banke, koja je kao njegov jemac morala da isplati 15 miliona EUR, koje joj on nikad nije vratio.

On je rekao da govori u lično ime, a ne u ime bilo koje stranke koja se pominje u slučaju Kaspia.

“Govorim samo u svoje ime i mogu komentarisati samo svoje učešće u toj aferi. Želim iznijeti prave podatke i zaustaviti lažne priče koje je ovaj kreirao. Ako bude potrebno, i uz savjete mojih advokata, u potpunosti ću sarađivati sa vlastima Crne Gore”, rekao je Puškar.

On je saopštio da ne može da komentariše korake koje su institucije Crne Gore preduzele protiv Duška Kneževića, Atlas banke i Đorđa Đurđića.

“Znam da je Knežević pokušao da prevari kompaniju Kaspia, jer sam bio svjedok svega toga. Da bi postigao ovu prevaru, regrutovao je Đurđića i Atlas banku, prisilivši Kaspiju da ga tuži i provede godine pokušavajući da vrati svoj novac. Vlasnici Kaspie pružili su značajnu količinu konkretnih dokaza u sudskom postupku, dok Knežević, Atlas i njihovi zaposleni nijesu dali ništa”, poručio je Puškar.

Puškar je objasnio da je Knežević ponudio da proda Kaspiji hotel Princess u Baru.

“Kaspia je pristala da plati unaprijed, kako bi se mogla isplatiti hipoteka koja je postojala na hotelu. Kaspia je, što je dokazano na sudu, kao osiguranje za avansno plaćanje tražila bezuslovnu bankarsku garanciju. Knežević je ponudio garanciju Atlas banke, koju je potpisao Đurđić, znajući vrlo dobro da se radi o originalnoj garanciji”, dodao je Puškar.

Kasnije je, kako je dodao, utvrđeno, da Knežević nije vlasnik hotela Princess, kao što je tvrdio.

“Ni Kaspia, ni ja ne znamo što je učinio sa osam miliona EUR, ali suština je – nije ga dao Atlas banci kako bi pokrio garanciju koja je izdata za njega, niti je ikada prebacio hotel u Kaspiu”, kazao je Puškar.

On je saopštio da preuzima punu odgovornost što je Kneževića upoznao sa timom iz Kaspie.

Najčitanije