fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRačun u januaru skoro 42 EUR

Račun u januaru skoro 42 EUR

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Prosječan januarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 41,96 EUR, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

“Domaćinstva u Beranama bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 22,75 EUR, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Kotoru gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 53,24 EUR”, navodi se u saopštenju.

Iz EPCG su kazali da će čak 56,38 odsto domaćinstava dobiti račun u vrijednosti do 30 EUR, od 30 do 50 EUR 15,35 odsto potrošača, od 50 do 100 EUR 19,37 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 EUR očitana kod 8,9 odsto kupaca.

“Januarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 56,4 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 202,05 hiljada kupaca”, dodaje se u saopštenju.

Domaćinstva su u januaru potrošila 134,49 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je 9,6 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u decembru prošle godine, odnosno 7,7 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom prošlogodišnjeg januara.

Iz EPCG su podsjetili da će se svi kupci iz kategorije domaćinstva, koji su postali članovi Zlatnog tima, automatski naći u bazi za izvlačenje vrijednih nagrada u nagradnoj igri Zlatni tim: Energija koja pokreće.

Izvlačenje je 20. februara, a bogat nagradni fond čine automobil Opel Astra, sedam telefona Samsung Galaxy S10, sedam tableta Apple i deset električnih skutera Xiaomi MI što će biti specijalna nagrada za sve članove Zlatnog tima koji račune dobijaju putem mejla.

Najčitanije