Radulović spreman da snosi posljedice 

102
foto: gov.me

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar održvog razvoja i turizma, Pavle Radulović, saopštio je da je spreman da snosi posljedice odluke da ovoga ljeta na budvanskom šetalištu, ipak, ostanu objekti otvorenih diskoteka i privremeni lokali brze hrane i trgovačkih radnji.

„Spreman sam, da se tako kolokvijalno izrazim, da primim metak za takvu odluku i tu sam pred građanima“, rekao je Radulović obrazlažući za Vijesti odluku da ovoga ljeta na budvanskom šetalištu ostanu privremeni objekti.

Na prostoru ispod gradske Pošte u Budvi je šest otvorenih diskoteka i sedam privremenih objekata brze hrane i radnji.

Radulović je porukom da građanima polaže račune i da će za svoju odluku “primiti metak”, odgovorio na brojne optužbe koje su stizale na račun Ministarstva i Morskog dobra, da su takvom odlukom u Budvi zadržali vašarište na strani šetališta kojim gazduju, jer je Opština na svojoj strani šetališta uklonila sve privremene objekte.

Urbanističko-građevinska inspekcija u četvrtak je u zoni kojom gazduje Morsko dobro na budvanskom šetalištu porušila četiri privremena objekta, koji se nijesu našli u takozvanoj „crvenoj zoni“.

Ministarstvo je, kako je potvrdio Radulović, donijelo izmjene i dopune Programa privremnih objekata za period od ove do 2023, u kojem je jasno naznačena „crvena zona“ u kojoj se našlo 13 privremenih objekata koji ostaju još ovoga ljeta, do 1. oktobra, kada ih vlasnici moraju o svome trošku sami ukloniti.

Dozvolu da ostanu dobile su diskoteke Paris, Trocadero, Miami, Ambinete, Rraffaelo i Maltez. Ugostitelji i vlasnici lokala puna dva mjeseca su štrajkovali, te svojim tijelima branili od inspekcije da im poruše lokale.

Oni su imali podršku Morskog dobra, koje je čak zagovarlo ideju da ostanu do oktobra naredne godine, ali je Ministarstvo insistiralo da se za to dobije saglasnost Opštine.