fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRanko Jovović predsjednik Odbora udruženja turizma PKCG

Ranko Jovović predsjednik Odbora udruženja turizma PKCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Direktor nikšićkog Comp-comerca, Ranko Jovović, novi je predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore (PKCG), odlučeno je na konstitutivnoj sjednici tog organa.

Prethodni predsjednik Odbora, Dragan Ivančević, napustio je sjednicu, jer, kako je rekao, neće da učestvuje u partijskom ogranku Demokratske partije socijalista (DPS).

“DPS je napravio od Odbora za turizam partijski ogranak i time i posljednji atom autonomije tog Odbora i Komore uništio na način što su kandidovali svoje partijske aktiviste i izlobirali kod članova odbora da to tako prođe i to na način što je došla direktiva pred samu sjednicu”, kazao je Ivančević Pobjedi.

Kako je dodao, u takvim uslovima niko ko drži do autonomije i profesionalne etike nema šta da traži.

“Napustio sam taj Odbor i ne želim da participiram, jer želim da sačuvam etiku struke i želim da sačuvam neku autonomiju kada je u pitanju dalje bavljenje u turizmu u kojem sam 40 godina”, poručio je Ivančević.

Jovović je ocijenio da će novi saziv Odbora imati energije da nastavi aktivnosti prethodnog, na unapređenju uslova za poslovanje turističke privrede.

On je za podgorički list najavio da će prva sjednica odbora biti održana 18. oktobra u Kolašinu i da će se zalagati da svaka naredna bude na terenu.

Za zamjenicu predsjednika izabrana je izvršna direktorica Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera, Katarina Kažanegra.

Najčitanije