fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRaspisan konkurs za izvršnog direktora

Raspisan konkurs za izvršnog direktora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Regulatorna agencija za energetiku (RAE) pozvala je zainteresovane da se u narednih 30 dana prijave na konkurs za izvršnog direktora te institucije.

Kandidat za direktora RAE treba da bude crnogorski državljanin, sa prebivalištem u Crnoj Gori, da ima najmanje VII 1 nivo kvalifikacije obrazovanja iz oblasti tehničkih nauka, prava ili ekonomije, kao i najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećim ili drugim poslovima koji zahtijevaju samostalnost u radu.

Iz RAE su objasnili da za direktora te institucije ne može biti izabrana osoba koja je pravosnažno osuđivana za krivično djelo zbog zloupotrebe službene dužnosti, korupcije, prevare ili neko drugo, koje ga čini nepodobnim za obavljanje funkcije.

»Za direktora RAE ne može biti izabrana osoba koja ima lični, interes preko bračnog druga ili neposredni porodični u preduzeću kojem regulator daje licencu za obavljanje energetske djelatnosti ili kompaniji koja se bavi trgovinom električnom energijom«, navodi se u konkursu.

Kandidat, kako je objašnjeno, pored dokaza o ispunjavanju uslova treba da dostavi svoje viđenje stanja i razvoja regulatornog procesa u energetskom sektoru Crne Gore.

Direktora bira Odbor direktora RAE uz prethodno mišljenje Vlade, na period od četiri godine

Najčitanije