fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRaspisan oglas o prodaji nepokretnosti Atlas banke

Raspisan oglas o prodaji nepokretnosti Atlas banke

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Stečajni upravnik Atlas banke raspisao je oglas o prodaji njenih nepokretnosti od ukupno 5,79 hiljada kvadratnih metara, po početnoj cijeni od 10,6 miliona EUR.

Na prodaju su ponuđene poslovne zgrade i prostori, zemljište, garažna mjesta u Ulici Stanka Dragojevića i Capital plaza, piše Pobjeda.

Stečajnog upravnika zastupa Advokatska kancelarija Zorice Đukanović, u čijim će prostorijama, u Moskovskoj 13 u Podgorici, 30. maja biti održano usmeno nadmetanje za prodaju tih nepokretnosti.

Na prodaju je ponuđeno zemljište od 434 kvadratna metra pod zgradom od 400 kvadrata i 34 kvadrata dvorišta, potom poslovna zgrada u vanprivredi ukupne površine 828 kvadrata, sa podrumom i potkrovljem. Početna cijena te zgrade i zemljišta u Ulici Stanka Dragojevića je 1,99 miliona EUR.

U oglasu se navodi da je za učešće na nadmetanju obavezan depozit od deset odsto početne cijene, odnosno 199 hiljada EUR.

Predmet prodaje je i ukupno 4,53 hiljade kvadratnih metara u Capital plazi po početnoj cijeni od 8,65 miliona EUR. Od ukupne površine na poslovne prostore se odnosi 3,94 hiljade kvadrata izgrađenih u „sivoj fazi“, a 50 garažnih mjesta ima površinu od 591 kvadratni metar i potpuno su završena.

Uslov i za to nadmetanje je uplata depozita od 864,7 hiljada EUR.

Pravo učešće na javnom nadmetanju imaju svi zainteresovani koji uplate depozit.

U oglasu je objašnjeno da će se smatrati da su ispunjeni uslovi za održavanje javnog nadmetanja, ako mu u navedenom vremenu pristupi makar jedan učesnik, koji ponudi iznos početne cijene za nepokretnost.

Učesnik koji ponudi najveću cijenu biće proglašen kupcem. Kupac je dužan da sa stečajnim upravnikom Atlas banke zaključi ugovor o kupoprodaji nepokretnosti u roku od deset dana od javnog nadmetanja.

Ukoliko kupac ne zaključi ugovor o kupoprodaji nepokretnosti u predviđenom roku, gubi pravo na povraćaj depozita, a prodavac ima pravo da zaključi ugovor sa ponuđačem koji je ponudio drugu najveću cijenu.

Centralna banka je u Atlas banci otvorila stečaj 5. aprila.

Najčitanije

Vremenska prognoza: Danas promjenljivo, do 19 stepeni

Podgorica, (MINA) – U južnim predjelima Crne Gore jutros se očekuje povećana oblačnost, ponegdje...