fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRast broja putnika za prva četiri mjeseca

Rast broja putnika za prva četiri mjeseca

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines (MA) prevezao je u prva četiri mjeseca 130,01 hiljadu putnika u redovnom, čarter i kod-šer saobraćaju, što je 7,5 hiljada više u odnosu na uporedni period.

Iz MA je saopšteno da je ostvareno 1,82 hiljade letova, što je 112 više u odnosu na isti period prošle godine.

“Porast broja putnika na povećanom obimu saobraćaja prati i porast prosječne popunjenosti putničke kabine, koja ove godine u posmatranom periodu iznosi 61 odsto, što je tri odsto više u odnosu na prošlu godinu”, navodi se u saopštenju.

Rast svih tih parametara je, kako se ocjenjuje, posljedica optimalne komercijalne strategije i odgovornog planiranja resursa i troškova, što se pozitivno odrazilo i na poslovni rezultat za prva četiri mjeseca.

“Destinacije koje su bilježile najveći rast prevezenih putnika u posmatranom periodu su ka/iz Beograda, gdje je prevezeno tri hiljade putnika više u odnosu na prošlu godinu, ka/iz Rima i Pariza gdje se bilježi rast od 1,44 hiljade, odnosno 1,45 hiljada putnika, kao i ka/iz Ljubljane gdje je broj putnika povećan za 1,15 hiljada”, precizirali su iz MA.

MA je ove godine mjesec ranije počeo da saobraća ka Sankt Peterburgu, Lajpcigu, Londonu i Minhenu, a od 5. maja je uveo u redovan saobraćaj Hanover, petu destinaciju u Njemačkoj.

„Proširenje perioda letjenja za navedene destinacije daje i značajan doprinos produženju ljetnje turističke sezone u Crnoj Gori. U prilog tome govore i ostvareni rezultati za april kada je prevezeno 42,14 hiljada putnika uz realizovanih 569 letova. To je 3,5 hiljada više putnika, odnosno 55 više letova u odnosu na prošlu godinu“, rekli su iz MA.

Prema najavljenom bukingu pozitivan trend poslovanja će se, kako su ocijenili, nastaviti i u periodu koji slijedi pa se očekuje da će MA realizovati zahtjevan biznis plan za ovu godinu.

„Kompanija će u toku predstojeće sezone saobraćati ka 30-ak destinacija u redovnom i čarter saobraćaju, a cilj nam je da u toku godine prevezemo više od 660 hiljada putnika“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...