fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRastoder zainteresovan za komercijalni certifikat o letu

Rastoder zainteresovan za komercijalni certifikat o letu

Ljubljana, (MINA-BUSINESS) – Za kupovinu imovine slovenačkog avio-prevoznika, Adria Airways, stiglo je pet ponuda, a među zainteresovanima je i biznismen Izet Rastoder koji bi kupio komercijalni certifikat o letu.

Prema nezvaničnim informacijama, tri slovenačke i jedna strana ponuda stigle su za poslovnu jedinicu Adria Airways, a jedna za simulator leta, prenosi RTV SLO.

Među četiri ponuđača za sticanje poslovne jedinice Adria Airways su tri slovenačka biznismena i jedan strani ponuđač. Peta ponuda se odnosi samo na simulator letenja.

Prema pisanju slovenačkih medija, ponudu je poslao Joc Pečečnik, kojeg zanima sve u prodaji, Rastoder bi kupio Adriaov AOC certifikat za komercijalne letove, a Ivo Boscarol zainteresovan je za Adrijinu letačku školu.

Stečajni upravnik, Adria Airwaysa, Janez Pustatičnik provjeriće potencijalni interes potencijalnih kupaca i koliko su ozbiljni ponuđači.

On je, kao zanimljivi dio imovine, naveo simulator letenja.

“Želje potencijalnih kupaca su različite. Neke zanima samo dio, druge više, pa želimo u pregovorima da pojasnimo ko šta želi i koliko nude”, rekao je Pustatičnik.

Sastanak sa zainteresovanim kupcima zakazan je za sjutra ili petak kako bi se sagledalo šta žele od imovine i koliko su spremni da ponude.

Najčitanije