fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRealizovali niz aktivnosti u sklopu projekta

Realizovali niz aktivnosti u sklopu projekta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Privredna komora (PKCG) je u okviru projekta Mreža evropskih preduzetnika (EEN) realizovala niz aktivnosti, između ostalog kreiranje i promovisanje zajedničkog turističkog proizvoda, kako bi se ubrzalo povezivanje privreda i doprinijelo jačanju konkurentske pozicije regiona u odnosu na strana udaljena tržišta.

“Uz podršku projekta urađena je brošura i štampana na crnogorskom, engleskom i njemačkom jeziku”, rekli su agenciji Mina-business predstavnici PKCG.

Oni su podsjetili da je projekat, koji finansira Evropska komisija (EK), osmišljen sa misijom da pruži podršku malim i srednjim preduzećima da unaprijede svoje poslovanje u dijelu internacionalizacije, standardizacije, inovacije i usaglašavanja poslovanja sa pravilima poslovanja na evropskom tržištu.

EEN mreža je aktivna u 60 zemalja i obuhvata više od tri hiljade eksperata iz 600 organizacija.

U Crnoj Gori aktivnosti Mreže sprovodi konzorcijum koji čine Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća pri Ministarstvu ekonomije, PKCG, Biznis centar iz Bara i Mašinski fakultet iz Podgorice.

PKCG je, kako su saopštili njeni predstavnici, u okviru projekta organizovala seminar o standardu ISO 9001:2015 koji je bio prilagođen privrednicima i organizacijama koji su u postupku implementacije ili već posjeduju sertifikate za sisteme menadžmenta.

“Seminar je pružio je korisne informacije i za zainteresovane koji tek treba da se bave ovom tematikom”, kazali su iz PKCG.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije