fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeRealizuju projekte zadovoljavajućom dinamikom

Realizuju projekte zadovoljavajućom dinamikom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Svi kapitalni projekti u Glavnom gradu realizuju se zadovoljavajućom dinamikom, u skladu sa projekcijama, koji se odnose na izgradnju Jugozapadne obilaznice i Donjogoričkog bulevara, saopštio je gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković.

On je na sastanku sa sekretarima sekretarijata Glavnog grada kazao da su na korak od potpisivanja ugovora o realizaciji najvažnijeg kapitalnog projekta – Sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

Na sastanku je saopšteno da su iskorišćena zasijedanja lokalnog parlamenta i u tom smislu su intenzivirane aktivnosti, pa su usvojena 34 detaljna urbanistička plana (DUP) i tri studije lokacije.

“Na taj način su stvoreni preduslovi za dalji razvoj Glavnog grada i intenziviranje ekonomske aktivnosti, kao i otvaranje novih radnih mjesta i ublažavanje negativnih posljedica problema nezaposlenosti u Podgorici”, navodi se u saopštenju PG Biroa.

Vuković je kazao da su zadovoljni onim što su zajednički uradili u drugoj polovini prošle godine i da je uvjeren da će u ovoj godini sve to izgledati još bolje.

“Vrijeme prilagođavanja na drugačiji sistem rada u okviru aktuelne gradske uprave je prošlo i mislim da smo imali dovoljno vremena i prostora da se naviknemo na sve te stvari i sa novim elanom, energijom i punim kapacitetom uđemo u ovu godinu, koju moramo iskoristiti u punoj mjeri“, rekao je Vuković.

On je naveo da je posebno zadovoljan usvajanjem nove Odluke o organizaciji, u okviru koje su formirana i dva nova sekretarijata za saobraćaj i preduzetništvo.

„Takođe, želim da iskažem zadovoljstvo što smo krajem prošle godine usvojili budžet u okviru kojeg je 45 odsto novca planirano za kapitalne insvesticije, što je najbolji garant nastavka perioda intenzivnog razvoja grada, prije svega na polju infrastrukture. Budžet nam daje dovoljno prostora i da unaprijedimo rad organa na čijem smo čelu“, kazao je Vuković.

Na sastanku je ocijenjeno da su u ovoj godini neophodni konkretni rezultati, odnosno veća poreska disciplina, korišćenje potencijala u sklopu novog Sekretarijata za preduzetništvo u dijelu korišćenja biznis zona, te oživljavanja tog prostora, budući da je prisutno ogromno interesovanje investitora, zatim uspostavljanje više stope komunalnog reda i poretka u Gradu, saobraćajnog reda, nova kulturna ponuda i stavljanje u punu funkciju mjesnih zajednica.

Sastanku su prisustvovali i zamjenici gradonačelnika Slađana Vujačić i Časlav Vešović, koji su konstatovali da će uvesti redovnu praksu resornih kolegijuma radi uspostavljanja što bolje koordinacije među organima, preduzećima i ustanovama Glavnog grada.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije