fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSadržaji rizorta Portonovi od avgusta dostupni javnosti

Sadržaji rizorta Portonovi od avgusta dostupni javnosti

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski predsjednik Milo Đukanović obišao je danas završne radove prve faze izgradnje rizorta Portonovi u Herceg Novom i upoznao se sa sadržajima i aktivnostima koji će od 1. avgusta biti dostupni lokalnoj i međunarodnoj javnosti.

On je kazao da mu je drago što je u mogućnosti da na poziv predsjednika Borda direktora kompanije Azmont Investments, Ahmeta Erentoka, obiđe Portonovi u fazi koja predstavlja završnicu realizacije jedne veoma vrijedne investicije i koja će označiti i početak stavljanja u funkciju tog vrijednog rizorta.

„Impresioniran sam onim što sam ovdje vidio. S obzirom da pratim realizaciju projekta od prvog dana do danas, izgleda gotovo nevjerovatno da je ovoliko puno napravljeno i da je napravljeno sve u skladu sa onim što su bila najoptimističnija očekivanja“, kazao je Đukanović.

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegove Službe za informisanje, rekao da je Crna Gora željela da odabere dobrog partnera koji će biti u stanju da donese nove standarde i u gradnji i u turističkoj ponudi.

„Mislim da sa zadovoljstvom danas možemo da kažemo da to dobijamo i da će u tome već od ovog ljeta uživati prve grupe posjetilaca, prve grupe turista koji će biti u ovom kompleksu“, saopštio je Đukanović.

Kada je 2012. godine kompanija Azmont Investments ušla na crnogorsko tržište, njena ugovorna obaveza bila je da u rizort uloži 52 miliona EUR u prve četiri godine, odnosno 258 miliona EUR za osam godina.

Zaključno sa junom ove godine u razvoj Portonovog investitor je uložio 469 miliona EUR, dok će ukupna investicija po završetku svih radova iznositi blizu milijardu EUR.

U svim segmentima projekta sada je angažovano u prosjeku 1,56 hiljada radnika.

Đukanović je kazao da će se kroz završetak gradnje ključnog objekta hotela One&Only, prvog takvog hotela u Evropi, bitno unaprijediti najkvalitetnija hotelsku ponudu na crnogorskoj obali, i u Crnoj Gori uopšte.

„Takođe, veoma je dobro primijetiti da već u ovoj fazi gradnje ovdje radi otprilike oko hiljadu i po ljudi, da su mnogi od njih građani Crne Gore. Ovo je ozbiljna šansa za rješavanje ključnih ekonomsko-socijalnih problema u državi i ključna šansa za razvoj Crne Gore“, smatra Đukanović.

Erentok je podsjetio da su na današnji dan prije sedam godina potpisali sporazum sa crnogorskom Vladom za razvoj i izgradnju visoko luksuznog hotelskog kompleksa.

„Mi ćemo prve goste imati početkom avgusta, a krajem godine gradnja hotela će biti završena. U aprilu naredne godine hotel će biti spreman da primi prve goste“, rekao je Erentok.

Rizort se prostire na 26 hektara i sastoji od 1,8 kilometara eskluzivnog obalnog područja sa 214 rezidencija. Svjetski brendovi, kao što su prvi One&Only hotel u Evropi sa Espace Chenot Health Wellness Spa centrom i D-Marinom kapaciteta 238 vezova i mogućnošću prijema brodova dužine do 120 metara, sastavni su dio Portonovi rizort ponude.

Portonovi naselje osmišljeno je u tradicionalnom mediteranskom stilu sa kombinacijom bokeške i venecijanske arhitekture, uz poštovanje crnogorske istorije, tradicije i kulture življenja i gradnje.

Najčitanije

Geopolitičke tenzije nijesu ugrozile stabilnost bankarskog sektora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pozitivni trendovi crnogorskog bankarskog sektora svjedoče o njegovoj stabilnosti, koju nijesu...