fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSaslušanje Žugića planirano za januar

Saslušanje Žugića planirano za januar

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Guverner Centralne banke (CBCG) Radoje Žugić trebalo bi da bude saslušan u januaru u Osnovnom sudu po tužbi za mobing, koju je podnijela bivša viceguvernerka te institucije, Irena Radović.

U Osnovnom sudu je u četvrtak održano pripremno ročište po tužbi Radović, koja tvrdi da je preživjela mobing i kontinuirano diskriminatorsko ponašanje Žugića u dužem vremenskom periodu, piše Dan.

Ona je kazala da je radila u kabinetu u kojem je bila vlaga i buđ, što je pogoršalo njeno zdravstveno stanje, s obzirom na to da ima probleme respiratorne prirode. Radović je sudu među dokazima dostavila i fotografije neuslovnog kabineta.

Postupajući sudija Mladen Grdinić naložio je da punomoćnik Radović, advokat Bojan Vuković, naknadno sudu dostavi medicinsku dokumentaciju, koja će biti vještačena. U predmetu je naloženo i angažovanje vještaka medicinske struke – neuropsihijatra Stanka Milića.

Na ročištu koje je zakazano u januaru sudija bi, osim Žugića, trebalo da sasluša i Radovićevu, ali i svjedoke viceguvernere Nikolu Fabrisa i Miodraga Radonjića, kao i direktore u CBCG Radojicu Luburića i Darka Bulatovića. O ostalim predloženim svjedocima, sudija će se naknadno izjasniti.

Na posebno pitanje suda da se izjasni, koji je osnov diskriminacije i u odnosu na koga je bila diskriminisana, Radović je kazala da je diskriminisana prije svega u odnosu na viceguverenera Fabrisa, ali i u odnosu na druge viceguvernere.

“Smatram da je jedan od razloga animoziteta prema meni i to što sam u jednom vremenskom periodu važila za kandidata za mjesto guvernera CBCG”, navela je Radović i dodala da se njeno zdravstveno stanje pogoršalo od oktobra prošle godine zbog vlage i buđi u kabinetu u kojem je radila, na šta je ukazivala nadležnima.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...