fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSea Dance Crnoj Gori donio 9,7 miliona EUR

Sea Dance Crnoj Gori donio 9,7 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ovogodišnje izdanje Sea Dance festivala donijelo je ekonomiji Crne Gore 9,7 miliona EUR, pokazalo je istraživanje publike koje svake godine tokom te manifestacije sprovodi TIM Centar.

“Kroz kapije na plaži Buljarica tokom tri dana i noći prošlo je preko 63 hiljade posjetilaca iz 42 zemlje svijeta”, navodi se u saopštenju Sea Dance festivala.

Posjetioci festivala su u Crnoj Gori u prosjeku trošili 446 EUR, dok su tradicionalno najveću potrošnju imali gosti iz Zapadne Evrope, u prosjeku 573 EUR, kao i gosti iz prekookeanskih zemalja, koji su ostavili prosječno 594 EUR crnogorskim kompanijama i ugostiteljima.

“Više od dvije trećine gostiju, odnosno 67,8 odsto, došlo je iz inostranstva. Pored zemalja regiona, najviše ih je bilo iz Njemačke, Švajcarske, Francuske, Bugarske, Austrije, Velike Britanije, Turske i Italije”, precizira se u saopštenju.

Predstavnici festvala su kazali da je ocjena organizacije najviša u prethodnih šest godina, čime je publika ovogodišnje izdanje Sea Dance festivala proglasila za najbolje do sada.

“Istraživanje pokazuje i da je najveći broj stranih turista, čak 80 odsto, posjetilo plažu Buljarica i Crnu Goru zahvaljujući festivalu, u čemu prednjače gosti iz Zapadne Evrope sa 92,9 odsto onih kojima je Sea Dance bio glavni motiv dolaska”, navodi se u saopštenju.

Tradicionalno najbrojniji na festivalu su bili gosti iz Srbije 32,8 odsto i Bosne i Hercegovine (BiH) 12,5 odsto.

Ove godine je 79,1 odsto posjetilaca odsjelo u hotelima, hostelima, privatnom smještaju koji čine plaćeni apartmani i sobe, ili kampu.

Ove godine porastao je i procenat posjetilaca koji su za vrijeme festivala smješteni u samoj Buljarici i to čak 69,1 odsto, u Petrovcu 6,8 odsto, Budvi 6,6 odsto i Baru 4,2 odsto.

“Prosječna starost publike Sea Dance festivala je 25 godine, dok visokoobrazovani i studenti čine 74 odsto posjetilaca”, navodi se u saopštenju.

Istraživanje je rađeno na reprezentativnom uzorku i anketirani su isključivo posjetioci koji su ulaznicu kupili, dok su učesnici, radnici, predstavnici medija i drugih institucija izuzeti.

Ovogodišnje šesto izdanje Sea Dance festivala, ostaće upamćeno po impresivnom programu koji je ugostio preko 100 izvođača na više od šest bina i festivalskih zona i najmoćnijoj festivalskoj produkciji ikad viđenoj u Crnoj Gori.

Najčitanije

vrhovni državni tužilac Milorad Marković, oduzimanje imovine, kriminal, konferencija AIRE

Marković: Izostali rezultati u oduzimanju imovine

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori izostali su rezultati u oduzimanju imovine stečene kriminalnom...