fbpx
NaslovnicaBusiness Top StorySekulić pozvala američke investitore da dođu u Crnu Goru

Sekulić pozvala američke investitore da dođu u Crnu Goru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dolazak kredibilnih američkih investitora bio bi od velikog značaja za Crnu Goru, ocijenila je ministarka ekonomije, Dragica Sekulić i pozvala investitore iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) da dođu i investiraju.

Ona se danas sastala sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove, Matthewom Palmerom.

Iz Ministarstva ekonomije je saopšteno da je Sekulić kazala da je zadovoljna zbog današnje posjete, kao i da je raduju dobri odnosi koje Crna Gora ima sa SAD-om.

Ona je upoznala Palmera sa aktuelnim dešavanjima u oblasti energetike sa posebnim osvrtom na korišćenje obnovljivih izvora energije i pozvala američke investitore da dođu u Crnu Goru i da investiraju.

Sekulić je upoznala sagovornika i sa poslovnim ambijentom, uslovima apliciranja za one koji žele da ulažu kao i sa trenutnom ekonomskom situacijom u Crnoj Gori. Takođe je kazala je da bi dolazak kredibilnih američkih investitora bio od velikog značaja za našu zemlju.

Sagovornici su razmatrali različite modele bilateralne saradnje te dvije zemlje kao i mogućnost njihovog produbljivanja.

Na sastanku je razgovarano i o ulaganjima u sjeverni region, kao i o značaju ulaska Crne Gore u NATO koji nije samo formalan već i suštinski važan za dalji razvoj države.

Palmer se zahvalio Sekulić na prijemu i podržao sve ono što Crna Gora radi na unapređenju odnosa sa SAD-om.

Najčitanije