fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSistem elektronske fiskalizacije za bolju naplatu poreza

Sistem elektronske fiskalizacije za bolju naplatu poreza

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Implementacija sistema elektronske fiskalizacije, koja će doprinijeti suzbijanju sive ekonomije, boljoj naplati poreza i unaprjeđenju poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, trebalo bi da počne početkom naredne godine, saopštio je ministar finansija, Darko Radunović.

On je danas na sastanku sa predstavnicima misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi novi šef misije Korstiaan Kool, kazao da dobri rezultati u dosadašnjoj saradnji predstavljaju dobar osnov za buduće zadatke na kojima će se zajednički raditi.

„Implementacija sistema elektronske fiskalizacije i sredstva iz kredita sa Svjetskom bankom (SB) koja se koriste za potrebe i realizaciju projekta Reforma poreske administracije, dovešće do potpune reforme Poreske uprave (PU)“, saopštio je Radunović.

On je predstavnike MMF-a informisao o aktivnostima Ministarstva na zakonskom rješenju na temu elektronske fiskalizacije.

Partneri iz MMF-a su saopštili da je pred PU period izazova kada su u pitanju uspostavljanje upravljačke strukture, organizacione šeme organa i upravljanja rizicima u redovnom poslovanju.

MMF je, kako su kazali njegovi predstavnici, na raspolaganju domaćim stručnjacima kako bi im pružio stručnu pomoć za unaprjeđenje rada PU.

Cilj misije je da se dogovore prioriteti i oblasti za naredne tri godine gdje bi se mogla pružiti tehnička pomoć u sklopu dva postavljena cilja – bolja uprava prihoda, menadžerski i upravljački aranžmani i ojačane osnovne funkcije poreske uprave.

„Susreti predstavnika Ministarstva, PU i MMF-a biće nastavljeni tokom naredne dvije sedmice“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...